Skocz do zawartości

Łożysko tylnej piasty - dam radę sam wymienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Poleciało mi łozysko wtylnej piaście i nie wiem czy dam radę sam go wymienić bo: strona http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD51&mospid=47375&btnr=33_0168&hg=33&fg=40 pokazuje co prawda ze łożysko jest oddzielne od piasty ale jego usytuowanie nie jest dla mnie do końca jasne.I dlatego zapytowywuje :D szanownych forumowiczów czy już cos takiego przerabiali :?: Jeśli jest jak myślę czyli, łożysko jest samo i nie bedę potrzebował prasy lub całej nowej piasty do wymiany to jest OK!Myślę, że koszt nowego łożyska nie powinien przekroczyć 100PLN.Jeśli jest inaczej niz myślę to proszę o sprostowanie.

Pozdro.

Opublikowano
Witam.Poleciało mi łozysko wtylnej piaście i nie wiem czy dam radę sam go wymienić bo: strona http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HD51&mospid=47375&btnr=33_0168&hg=33&fg=40 pokazuje co prawda ze łożysko jest oddzielne od piasty ale jego usytuowanie nie jest dla mnie do końca jasne.I dlatego zapytowywuje :D szanownych forumowiczów czy już cos takiego przerabiali :?: Jeśli jest jak myślę czyli, łożysko jest samo i nie bedę potrzebował prasy lub całej nowej piasty do wymiany to jest OK!Myślę, że koszt nowego łożyska nie powinien przekroczyć 100PLN.Jeśli jest inaczej niz myślę to proszę o sprostowanie.

Pozdro.

zmieniałem już łożysko u mnie ale prasa była mi wręcz niezbędna, no i czeka cie trochę rozbierania (wahacz, linki, przewody hamulcowe)

Opublikowano
no tak ale samo łożysko wystarczy wymienic czy piaste też tezeba tzn w sumie jaki koszt???
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpowiedni wyciskacz/wciskacz wystarczy, ale roboty jest spoooooro.
Kai
Opublikowano
Bez prasy męczyliśmy się z kumplami jakieś 3-4 godziny, ale daliśmy radę (musieliśmy wykombinować prowizoryczny ściągacz i trochę postukać młotkiem...)