Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przy preddkościach 90-110km/h mam b,lekkie drzenie kierwonicy...czy to wina łozysk???sa stare....tarcze nie gwarantuje ze sa proste...zaciski sa nowe.....sworznie sa nowe ,tuleje tez, czy to łozyska????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
kół przednich nie wywazałem dawno.....ale tarcze chyba ok skoro trzesie bez hamowania...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie były dawno to wyważ je i zobacz. A jak nie pomoże wtedy bierz sie za droższe rzeczy. Oczywiście po wymianie sworzni i tuleji ustawiłeś zbieżność kół. I jaki założyłeś ten krótki sworzeń? z modułem komfotru czy bez??

PZDR>

Opublikowano
Tak jak wcześniej napisali koledzy, warto zacząć od wyważenia kół. Miałem podobny problem, że miałem drgania kierownicy podczas jazdy i przy hamowaniu i dopiero przy prędkości ok 80km/h ustępowały (przy hamowaniu). Wczoraj byłem u wulkanizatora założył opony zimowe i wyważył koła i drgania ustały. :lol:
Opublikowano
Jak nie były dawno to wyważ je i zobacz. A jak nie pomoże wtedy bierz sie za droższe rzeczy. Oczywiście po wymianie sworzni i tuleji ustawiłeś zbieżność kół. I jaki założyłeś ten krótki sworzeń? z modułem komfotru czy bez??

PZDR>

sworznie meyle hd bez modulu komfortu...ten moduł duzo daje??? nie robilem zbieznosci sworznie wymienialem tylko krótkie...auta nie sciaga w zadna strone...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No jak bez modułu to dobrze. Jak jest sworzeń z modułem nie każdy miechanik potrafi go dobrze załozyć i rozwala ten sworzeń. Wtedy sątakie dziwne bicia. Jak zmieniałeś sworznie i tuleje to przynajmniej trzeba znieżność sprawdzić. Ale najpier zacznij od wyważenia tych kół.

PZDR>

Opublikowano
Od zbieżności kierą nie trzęsie.Przerabiałem to miesiąc temu,a walczyłem z tym problemem ponad rok.Przy hamowaniu wzór kiera ok nic nie trzęsie,natomiast przy jeżdzie masakra.Telepało przy 70,80,60 czasami 100 w zależności od pogody, troche chore, ale tak było.Okazały się tarcze krzywe.kupiłem nowe brembo,klocki,wymieniłem płyn i nowe komplety naprawcze na zaciski,tulejki,oringi i gumy osłonowe.Jest ok kiera jak w nowym z salonu nic nie trzepie,jest bajo.Za wszystko bez roboty,bo robiłem sam jakieś 450pln.
Klema
Opublikowano
No jak bez modułu to dobrze. Jak jest sworzeń z modułem nie każdy miechanik potrafi go dobrze załozyć i rozwala ten sworzeń.

PZDR>

Mógłbyś wstawić jakieś zdjęcie lub opisać co to ten moduł komfortu??

Nie słyszałem o tym wcześniej a możliwe że niedługo sam będę potrzebował sworznie wymienić.

Opublikowano

Witam mialem problem z drgajaca kierownica podczas hamowania tez mialem wrazenie ze to tarcze lecz po wymianie tylnego lozyska drgania ustaly u mnie dodatkowo slychac bylo buczenie z prawego tylnego kola

pozdrawiam:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak bez modułu to dobrze. Jak jest sworzeń z modułem nie każdy miechanik potrafi go dobrze załozyć i rozwala ten sworzeń.

PZDR>

Mógłbyś wstawić jakieś zdjęcie lub opisać co to ten moduł komfortu??

Nie słyszałem o tym wcześniej a możliwe że niedługo sam będę potrzebował sworznie wymienić.

http://allegro.pl/wahacz-sworzen-tuleja-bmw-e36-teknorort-2sw-1t-i2001848584.html

Ten ktrótki jest z modułem komfortu. Sworzeń składa sięz dwóch części, główny i element gumowy miedzy sworzeń i obudową. Dlatego jest ta taka śmieszna blacha z dółu sworznia co trzyma te dwa elementy do kupy. Miało poprawić komfort prowadzenia i wibracje przenoszone przez koła, ale zamoienni i niefachowy montaż nie zdają egzaminu, guma sie wyrywa, podowując wibracje itp.

http://allegro.pl/sworzen-wahacza-bmw-e36-e46-meyle-hd-wzmocniony-i2012376067.html

Ten sworzeń jest bez modułu, nie ma tej blachy z dołu. Lepsze prowadzenie, nieodczuwalny praktycznie mniejszy komfort.

PZDR>