Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem ze stacyjką tj. nie ma lub jest uszkodzona funkcja rozruch (przekręca sie na poz. zapłon i nie iddzie dalej).

Poprzedni właściciel zrobił oddzielny włącznik ale gdy stojąc w korku patrze na niego to mi się niedobrze robi...

Może ktoś spotkał się z takim problemem, proszę o pomoc / podpowiedź.

--

Pozdrawiam

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano

No tak myślałem, tylko stacyjka składa się z trzech części: wkładka z kluczem, kostka z przełącznikiem elektrycznym i obudowa...

Samą wkładkę już kupiłem w ASO ale nie jestem pewien czy właśnie ta część jest uszkodzona (to tylko zamek) :?: :?: :?:

Opublikowano
No tak myślałem, tylko stacyjka składa się z trzech części: wkładka z kluczem, kostka z przełącznikiem elektrycznym i obudowa...

Samą wkładkę już kupiłem w ASO ale nie jestem pewien czy właśnie ta część jest uszkodzona (to tylko zamek) :?: :?: :?:

No teraz to mówisz jak Icek z dowcipu, co przyszedł poskarżyć się do synagogi:

- Goldblum wygrał w totka sto złotych, Szawes postawił na konia i zgarnął 350 złotych. Mosze wziął dwa tysiące z jednego losu na loterii.... Jahwe, a czemu ja jeszcze nigdy niczego nie wygrałem :?: :?:

Na to Jahwe z góry:

- Iceeeeeeek, ty mnie daj szansę :!: Ty kup los :!: :!: :!:

Skoro już kupiłeś nową część, to ją załóż, a nie gdybaj :!: :!:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

To nie takie proste :nienie:

Niemontowaną część można zwrócić (a jeśli to nie wkładka???)

Wymienić można cały samochód, mi zależy tylko na usunięciu usterki...

Myślałem że ktoś miał taki kłopot i mi podpowie co było ew. uszkodzone, lecz widze że bez serwisu się nie obejdzie :mad2:

Opublikowano
Niemontowaną część można zwrócić (a jeśli to nie wkładka???)

Przy mechanicznym uszkodzeniu stacyjki (zablokowanie) w 90 % sprawcą jest zamek, wkładka, jak zwał tak zwał.

Jak się tego patentu co jakiś czas nie smaruje, to się tak ma (piję do poprzedniego właściciela twojej Trójki).

Tylko nie lejcie do zamków WD-40 :!: :duh:

Na dłuższą metę to im nie służy.

Najlepszy jest zwykły smar silikonowy do... maszyn do szycia.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).