Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy odpuszczaniu i naciskaniu mniej więcej w połowie słychać dziwne klekotanie ... Wiem że juz do wymiany ale czy mogę jeszcze troche na tym jeździć ? bo za sprzegła pewnie okolo 1000 zł a ostatnio całe zawieszenie wymieniłem, stabilazator kierownicy i duzo żeczy i nie ma narazie kasy ...
Opublikowano
jak słyszysz telepanie to raczej dwumas. Możesz uszkodzić silnik, zajechane sprzęgło to szarpanie przy ruszaniu, czasem poślizg sprzęgła, no i wysoko łapie. Masz różnice miedzy gaszeniem auta ze sprzęgłem a bez? jak masz róznicę to znaczy że dwumas więc jeszcze większy wydatek :)
szukam
Opublikowano
kolego a jeśli dwumas też kończy żywot to z własnego doświadczenia Ci mówię wymieniaj jak najszybciej! Teraz za sprzęgło z dwumasa zapłacisz za wymianę 2 tys a jeśli będziesz tak jeździł dwumas może rozwalic Ci wał korbowy, u mnie skończyło się to wymiana silnika i łącznym kosztem ponad 6 tys zł! Wymieniaj jak najszybciej.
Opublikowano
jak masz róznicę to znaczy że dwumas więc jeszcze większy wydatek :)

zawsze jest różnica, nawet na nowym