Skocz do zawartości

dziwny gwizd, wielki problem!!! POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :D Niestety długo się nie nacieszyłem sprawnym autkiem :cry2: Teraz mam taki problem, ze słychać dziwny gwizd. Byłem u 2 mechaników. Jeden twierdzi, że dźwięk wydobywa się miedzy skrzynia a silnikiem (skrzynia działa dobrze), natomiast drugi, że dźwięk wydobywa się z okolic misy olejowej i zdołował mnie bo powiedział, że może panewki. Co o tym myślicie? Panewki to chyba by klekotały a nie gwizdały. Już mi ręce opadają na ten samochód :mad2: A i jak jadę szybko to gwizdu nie ma. Na luzie jak dodaje gazu też znika na chwilę, puszczam gaz i powraca. POMOCY Z góry dzięki
Opublikowano

najlepiej jakbyś nagrał filmik to posłuchamy.

Może gwizdać uszkodzona membarama odmy, jest to dekielek tylni kolektora ssącego, ale byś miał wtedy problem z wolnymi obrotami i mechanik raczej by to zdiagnozował....

Opublikowano
Kolego ciężko to nagrać bo auto stoi u mechanika paręnaście kilometrów ode mnie. No odmę mam do wymiany bo mówił mi MaciekV8. Myślisz, że syczenie zamieniłoby się w gwizd? Dodam, że do póki silnik się nie rozgrzeje to nic nie słychać.
Opublikowano
Witam kolegę. Miałem kiedyś auto w którym poszły panewki. Panewki wcale nie gwizdają tylko "klekoczą, nabijają" się nie wiem jak to opisać. Dodam jeszcze, że najbardziej je było słychać w zakresie obrotów od 2do3 tyś. Wiec nie wierze, że poszły u Ciebie panewki. Raczej jeśli chodzi o to możesz być spokojny. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Opublikowano
No już odmę zamówiłem i jutro przyjdzie. Mam nadzieje, że to to. Też mi się zdaje PawelL2403, że to nie panewki. Powiedz mi jeszcze przemekwww głośno Ci gwizdała przy zamkniętej masce? Bo na mnie to aż ludzie się patrzyli jak jechałem :D Ale jak zimny z rana to cisza była. Dodam, że lekko telepie silnikiem na wolnych lecz cewki wymienione, krokowy itd. posprawdzane.