Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam serdecznie jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość dla mnie i z góry chcę przeprosić za błędy które mogę popełnić !!! Mam pytanie związane z BMW E36 1.8 a mianowicie chodzi o jego zakup tylko problem w tym że jak pisał właściciel autko jeździ do 3tyś obrotów.Więc jest problem z silnikiem wiec moje pytanie jaka może być tego przyczyna ? Czy może to być jakaś blokada bądź błąd komputera? proszę o pomoc za co z góry dziękuję .!!! Edytowane przez xxxMichałxxx
Opublikowano
ja bym takiego samochodu nie kupil co wkreca sie do 3tys obrotow. jak jest to m40 to moze byc wytarty walek rozrzadu. jak nie m40 to moze byc pompa paliwa. podaj wiecej szczegolow rok model itd i popraw tytul
Opublikowano
z tego co widze na na zdieciu to m43 na lancuchu.czyli prawdopodobnie wytart walek odpada. wiec podejzeniem moze byc pompa paliwa.kuzyn tak mial pare dni temu..w e46
Opublikowano
Ja bym stawiał na ślizganie sprzęgła,dlaczego?bo mi się ślizga i więcej jak 3000tys.obr nie przechodzi,silnik wyje jak szalony a samochód jakby był na luzie,jak to sprzęgło to 500zł.
Opublikowano
więcej jak 3000tys.obr nie przechodzi,silnik wyje jak szalony a samochód jakby był na luzie

przez sprzeglo silnik mialby sie nie wkrecac na wiecej niz 3000 rpm??

wedlug mnie to malo prawdopodobne, mysle ze po prostu nie przyspieszalby czy cos wtym rodzaju po przekroczeniu tych obrotow, ale obroty by osiagal

Opublikowano

Czyli jak masz gaz w podłodze to do 3 tys idzie normalnie a potem zatrzymuje sie wksazówka i koniec tak ?

Byłeś na kompie zeby sprawdzić czy cos z elektroniki nie padło ?

Opublikowano
zgadzam sie z kolegą raper. jezdzilem autami ze spalonym sprzeglem obrotomierz do konca a uto w miejscu wnet. to napeweno nie sprzeglo. mysle ze moze to byc pompa paliwa. niech ci sprawdzi mechanik ile daje barow. jak bedzie ok wtedy na komputer.
Opublikowano
powiedz mi jeszcze, odpalasz auto (rozgrzane już oczywiście wcześciej;) ) ,wciskasz gaz do dechy i co? stoi na 3tys obrotów i je trzyma, czy przy 3tysiącach odcina go?
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam. Właśnie założyłem konto. Potrzebuje pomocy. Nie chce zakładać nowego tematu. Mam identyczny problem, silnik pracuje normalnie ale tylko do 2.5 tys. obrotów i gaśnie.Komputer pokazuje 2 błędy. wtyskiwacz1-3 i wtryskiwacz 2-4. Samochód chodził wcześniej normalnie aż do dziś. Świece, filtry wszystko nowe. Wczoraj zatankowałem na sheel-u V-Power nitro plus 100 może to po tym?? Może ktoś miał już taki dziwny przypadek?