Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Testował ktoś u siebie paliwa premium (Verva, DieselGold, V-power itp itd) w swoich 2.0d 136KM??? Które najlepiej wypadło i najlepiej sprawuje się w tym silniku?
Opublikowano
Kolego ja tankuje Verve ON a czasami ultimate ON na BP. Lepiej lac droższe paliwa większa pewność na czym śmigasz .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płacisz za marketing i pseudo dodatki-polepszacze. Tylko zwykłe paliwo z pewnego źródła.
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Jeżeli już mowa o tych paliwach premium moim zdaniem to tylko czysty marketing aby wyciągnąć z naszych portfeli jeszcze więcej kasy przy tankowaniu. Osobiście z tego co sam zaobserwowałem to nie ma żadnej znaczącej różnicy miedzy tymi paliwami np. na orlenie verva czy v-power na shellu a ich zwykłymi tańszymi odpowiednikami prawdopodobnie verva ma taką sama wartość opałową jak zwykły ON. Sam przeważnie tankuję na Statoil ale jak zatankuję na shellu lub orlenie to nie widzę żadnej kolosalnej różnicy w osiągach i spalaniu .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolega zrobił taki test kilka dni temu, paliwa postały za oknem na mazurach.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/399813_334082646632726_100000929803669_985012_387764788_n.jpg

orlen,shell,statoil

Opublikowano
alan_ :shock: już bardzo dawno nie widziałęm białej ropy, zawsze odcien żółtego lub delikatnie wpadająca w niebiesko-zielony ale nie biała... widziałem ze test przeprowadzony na mazurach?? mozesz mi napisać na jakiej stacji tankowane tz gdzie dokładnie??