Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Także mam 735iA(91r) i mam taki problem ze skrzynią iż na E chodzi ona tak jak w trybie sport pozatym chodzi ona normalnie na M moge normalnie jeździć. Stało się to nie podczasz jazdy!! Lecz gdy samochód stał w okresie sylwestrowym przyszedłem rano wyjechałem a tu ciągnie do odciny

Tez tak mam

Czytałem inne posty na forum i był podobny problem i autor pisze że po przejażdzce przeszło

To chyba ja pisałem :mrgreen: przeszło na 1 dzien, samochod tydzien stał i od tamtej pory caly czas to samo, wydaje mi sie ze to raczej wina elektroniki bo jak skrzynia zmienia biegi na sporcie to chyba mechanicznie jest ok, poprostu na E nie dodtaje sygnału zeby zmienic bieg...tak na chlopski rozum :wink: Dodam jeszcze ze troche mi nie kontaktuje czujnik przy dzwigni od biegow, i kiedys nie zmienial biegow tylko kiedy podczas jazdy zamiast D wyswietlalo sie R. Wystarczylo lekko dotknąć dzwignie i bylo oki.. teraz jest tak caly czas bez względu na to co wyswietla sie pod zegarami.. nie mam pojęcia co to jest, ze nagle sie naprawilo i znowu spieprzylo, mozna wymienic sam sterownik od skrzyni?? gdzie on jest??

http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano
:D Właśnie czytałem o twoim problemie :) mi wszytko kontaktuje ale niedawno robiłem wał napedowy i coś mi namieszali z tą zmianą biegów podobnie jak u ciebie że gdy było R wchodził N ale to ustawili i teraz jest dobże. Chyba musze jechać komuś zapłacić za zrobienie tego :(
Opublikowano

Jak pisałem u mnie powodem tego był uszkodzony przepływomierz w 750są 2 objawy opisalem wcześniej

dochodzilo nawet do tego że po dłuższej jezdzie potrafił mi wyświetlić komunikat

Getriben program czy coś takiego że sterownik skrzyni uszkodzony jest

a po wymianie przepływomierza wszystko wróciło do normy

skrzynia chodzi jak należy a ów komunikat nigdy mi sie już nie wyświetlił

Do dziś sie zastanawiam dlaczego miał on wpływ na sterownik od skrzyni biegów

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.