Skocz do zawartości

w czasie jazdy szarpnie i nie raz zgasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam pojawił sie problem typu szrpania pod czas jazdy wygląda to tak jak by w pewnym momencie brakło mocy a nie raz nawet zgasnie podczas jazdy za zwyczaj w zakręcie (paliwo jest)byłem na kompie pokazuje ze czyjnik wału czy to może być to a znowu pytam po mechanikach to mówią ze przeplywomierz miał ktos kiedyś taką historie mowa o silniku 2.5 benzyna bez gazu
Opublikowano

Witam

Maiłem podobny problem: viewtopic.php?f=72&t=170157, opisany krótko co robiłem, tyle że u mnie jeszcze poległ czujnik wału. Z czasem będzie bardzo ciężko zapalić, a później nie będzie iskry i nie zapalisz wcale, jeśli to czujnik wału i wyszedł on na kompie to nie ma co myśleć tylko zamawiać na allegro orginał Siemens VDO!!! Żaden inny jeśli samochód ma jeździć jak trzeba i nie chcesz sie bawić za pół roku. Koszt to około 234zł z wysyłką. Montujesz i problem z głowy. Jeśli przepływomierz by padał to też by od razu wyszło na kompie, przecież byłoby widać jakie są parametry i czy mieszczą sie w normie. Jeśli jakieś pytania co do montażu chętnie pomogę. Wtyczki są w nie forunnym miejscu i trzeba długi śrubokręt i długie szczypce, a dostęp z góry. W wersji powyżej 98r. jest sam czujnik bez kabla i nie ma problemu z wtyczkami które jedynie dziecięce ręce mogą rozłączyć bo są po środku kolektora.