Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim 120d z końca 04r. (manualna skrzynia biegów) przy wbiciu biegu wstecznego nie schodzi lusterko pasażera w dół, a funkcja ta jak wiemy ma ułatwiać dojechanie do krawężnika. W książce serwisowej pisze że jest taka opcja w tych modelach. W E38 mam tą funkcje i działa wyśmienicie. Przy ustawieniu regulacji lusterka na kierowcę oczywiście.

Czy trzeba zakodować taka funkcję w samochodzie ? Lusterka mam oczywiście elektryczne, lecz składane ręcznie.

Opublikowano
120d z 07r którym miałem okazję jeździć również nie posiadało takiej opcji mimo elektrycznych lusterek. Nie wiem od czego ta opcja jest uzależniona, ja ją posiadam w 320d 05r ale mam lusterka fotochrom i el. składane.
Opublikowano
ja posiadam ową funkcję przy lusterkach fotochrom składanych elektrycznie, lecz mam ją wyłączoną (wyłączylem przełącznikiem po stronie kierowcy) bo naczytałem się gdzieś ze to straszanie pada.. a jak padnie to yghm
Opublikowano

Ja w E38 też mam przy fotochromach i el. składanych.

Jeżdżę już tą 7'ka ponad 6lat z zawsze włączoną ta funkcja. Bardzo rzadko ja wyłączam chyba że cofanie tego wymaga. I działa bez zarzutów ! :D

Brakuje mi tego w 1'ce... Bo to naprawdę świetna rzecz

• Zarejestrowani
Opublikowano
Ona z tego co pamietam jest tylko jezeli posiadamy skladanie lusterek przyciskiem i fotochrom

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
niedawno tez o to kogos pytalem, nie wiem czy to juz zostalo powiedziane czy nie, ale aby sie te lusterko opuscilo nalezy przeciagnac na prawo przycisk od sterowana lusterkami :)

A nie odwrotnie :wink:

W starszych modelach aby funkcja działała musi byc pamięc foteli.

Opublikowano
ta opcja występuje tylko z pakietem lusterek zewnętrznych - obejmujących elektryczne składania i pamięć ustawienia. Nie musi iść w parze z lusterkami fotochromatycznymi.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.