Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio wśród starych gratów znalazłem swój interfejs, jest to jeden z pierwszych wypustów na port szeregowy rs232 kiedyś używałem go na starym laptopie i było wszystko OK, teraz będę próbował podłączyć go przez przejściówkę USB-->RS 232 i czy w takim przypadku trzeba dokonać jakiejś konfiguracji portów USB w komputerze?? Czy to w ogóle zadziała :?:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ustaw na STD:OBD, przejściówkę przesuń na COM1 i ustaw w niej timeout na 1ms.

Limitem będzie brak pełnej współpracy z starymi autami.

Opublikowano
no właśnie chodzi mi tu głównie o sprawdzanie aut z okrągłym gniazdem diagnostycznym bez OBD II, kiedyś na oryginalnym gnieździe RS testowałem swoją E39 i działało, ale ostatnio próbowałem przez tą przejściówkę i wyskoczył komunikat żeby sprawdzić połączenie, bo brak łączności auta z fejsem itp. :cry:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kwestia ostawień :search: