Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sprawa wyglada tak ze wymianialem termostat w moim bmw kiedy zalożyłem nowy zalalem plyn, odpaliłem ją chodziła normalnie a po chwili zaczela klepac zaworami chodzic głosno jak by sie zacieala sprawdziłem szabelke do oleju dostał sie płyna do płynu olej co moglo to spowodowac? jakim sposobem co teraz zrobic? prosze o pomoc
Opublikowano

podczas wymiany termostatu??

nie widze innej możliwości jak tylko nalanie płynu do wlewu oleju silnikowego, ale to wykluczam z wiadomych względów :cool2:

hmmm ciekawa sprawa... :?

Opublikowano
no dziwna bo nie wiem dlaczego tak sie stalo czy to jakis zbieg okolicznosci czy poprostu popełnilem jakis błąd :( ale jaki błąd mozna popelnic przy wymianie termostatu
Opublikowano
no nie mozna. Jesteś pewny że wcześniej nie było tego? może uszczelka pod głowicą poszła i sie płyn chłodniczy przedostał, blok pękniety? :shock:
szukam
Opublikowano

ja nie wiem nic na ten temat ale jak kupowałem pierwsze auto to na gieldzie byla vectra miala to samo ojciec mi to odradzil mowil ze silnik niedlugo do wymiany

mechanikiem to on nie jest kiedys sprowadzal samochody przez dluzszy czas to mysle ze wie co mowil

Opublikowano
nie powiem bo podejrzewałem wczesniej ze moze byc uszczelka albo wtryski bo kopciła mi na siwo ale nie było mieszania płynu z olejem ani na odwrot. mogły to byc tez czujniki bo maja wiele wspólnego z wlasnie takim dymkim bialym ale to juz kwestja podpiecia pod komputer. mniejsza o to ale dlaczego akurat teraz ? miałem nią wypadek robiłem sobie wszystko sam mam ją od 2 lat wszystko zawieszeniowo wymieniłem i zostało wymienic miske olejową zalac olej plyn zimowy i jechac ale termostat przestal działać wiec wykrecilem wszystko co potrzebne do dojscia do niego wlożyłem nowy odpalam a tu kapa przez chwile chodziła normalnie tak po 5 minutach zaczoł świszcześ pasek od pompy wody alternatora itd. a zaraz zaczela kopcic jak poje... i silnik chodzic jak w starym dieslu (klepie jak by miala sie zaraz zatrzeć) i nie wiem teraz co to może byc. a moglo spowodowac to ze przy wyciąganiu termostatu te łapki które trzymają metalową czesc termostatu ( otwierającą i zamykającą) popękały i odłamek wpadł do sierodka ? nie mowie ze tak było ale wyciągalem go i zanim go wyszpącilem z tamtąd to był taki połamany. doradzcie cos Pozdrawiam Dawid a poza tym spoko to wasze forum hehe mozna sie czegos dowiedziec, pomóc i nauczyc.