Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moje autko to E30 1.6 M40 89 r. Ale do rzeczy. Mój obrotomierz nie działa wcale, niezależnie na ile wkręcam obroty. Sprawdziłem bezpieczniki. Na razie nie mam czasu żeby do tego dochodzić. Dlatego proszę o pomoc, być może ktoś się z tym zetknął. Dzięki za ewentualne sugestie i podpowiedzi. Pozdrawiam. Karol.
Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...
Opublikowano

Dzięki chłopaki za pomoc i sugestie. Po świętach biorę się do roboty. Jak coś będę wiedział dam znać. A po za tym życzę Wszystkim mnóstwa prezentów pod zieloną choinką,

pyszności na wigilijnym stole,

wspaniałej rodzinnej atmosfery

wypełnionej melodią staropolskich kolęd,

a także wystrzałowego, bąbelkowego Sylwestra

i spełnienia marzeń w Nowym 2006 Roku. :D

Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...
Opublikowano
Z tym licznikiem to e30 maja to do siebie albo predk;albo obroto.Wyjmij licznik i posprawdzaj kostki.Lubia sie piny rozruszac i nie stykaj lub zapal i poruszaj kosta.Jak nie pomoze to wymien licznik
Opublikowano

Nie wiem co tak się wszyscy uwzieli na te niekontaktujące kostki ????

Jeszcze się z tym nie spotkałem, najczęściej przyczyną zaburzeń pracy deski, w tym obrotomierza czy wskaźnika temperatury bądź też paliwa jest uszkodzona przez rozlany z baterii kwas płytka.

Rozbierz deskę i zobacz co tam się dzieje :cool2:

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano
W mojej pierwszej becie rozlał sie kwas z akumulatorków :mad2: w drugiej wymieniałem zarówki i jak załozyłem to tez mi nie chodzil obroyomierz. Załozyłem drugi licznik i bylo ok. Może ktos tam grzebał?

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg