Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym użytkownikiem, mam problem z zamontowaniem piecyka w samochodzie, oryginalne webasto siedzi w nadkola ale ze moja wersja nie miała go brakuje miejsca na to, szukam jakiegoś pomysłu gdzie można zamontować piecyk i czy ktoś robił taki zabieg, sprawa jest dla mnie pilna.

Czekam na każdą informacje

Opublikowano
Witam

Jestem nowym użytkownikiem, mam problem z zamontowaniem piecyka w samochodzie, oryginalne webasto siedzi w nadkola ale ze moja wersja nie miała go brakuje miejsca na to, szukam jakiegoś pomysłu gdzie można zamontować piecyk i czy ktoś robił taki zabieg, sprawa jest dla mnie pilna.

Czekam na każdą informacje

Jak masz 4-cylindrowca to można zamontować pomiędzy silnikiem, a chłodnicą. Słyszałem, że niektórzy tak robią i ja właśnie tak będę montował u siebie w nabliższym czasie. Z tym, że będzie to Thermo Top Z/C bo taki piecyk właśnie mam do dyspozycji (nie jest to oryginalny piecyk do e90 i trzeba trochę pokombinować żeby działało).

Opublikowano
Właśnie też myślałem o tym miejscu ale bałem się trochę robić to tam, wiem że thermo top t nie jest oryginalny ale też tylko mam taki piecyk, daj znać jak Ci to wyszło, kiedy będziesz to montować?
Opublikowano

Witam , moze ktos tu wie co to za blad . Czy on oznacza uszkodzenie sterownik w webasto ???

Nie moge nic wygooglowac na ten temat. :mad2:

Webasto nie chodzi , pompa wody sprawna. Autko zakupione z uszkodzonym webasto , wiec nic nie powiem czy cos tam nie bylo grzebane - zamieniane .

Webasto thermo top V disel

Inpa:

ECU: IHKA87

JobStatus: OKAY

Variante: IHKA87

E72E CAN-Botschaft Status MSA

Fehlerhäufigkeit: 12

Ps.

10.11.2015

Problem rozwiazany.

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy uruchomione z pilota Webasto muszę wyłączyć przed uruchomieniem auta czy nastąpi to automatycznie?

Jak długo grzeje uruchomione z pilota Webasto np. gdy go włączę ale nie zdecyduje się na jazdę.

Czy przycisk pilota MODE ma jeszcze jakieś funkcje oprócz uruchamiania ulładu?

Pytanie dotyczy E90 benzyniwego z pilotem on-off-mode.