Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj bylem na serwisie w Bawaria Motors. Mechanik wykryl, ze tylny wahacz ma duzy luz. I teraz mam pytanie?? W czasie jazdy po gladkim asfalcie auto sunie jak po szynach. Z kolei w koleinach trzeba trzymac mocno kierownice i korygowac kierunek jazdy. Mam oponki 225 szerokosci. Czy te wozenie w koleinach to powod tego wahacza. Zaznaczam ze po gladkim jest idealnie.

Prosze doradzic mi w kupnie wahacza. Czy kupic oryginal BMW, czy sa jakies jakosciowo dobre zamienniki.

Dziekuje bardzo, prosze o sugestie.

Pozdrawiam. :wink:

Opublikowano
Nie wiem jak w E39, ale w E36 własnie wczoraj moj mechanik sie z tym bawił, wystarczyło wymienic silentblock czy jak sie to tam nazywa i po kłopocie. Wczesniej na dziurach własnie sie to strasznie tłukło i troche znosiło w koleinach tył.

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
Jezeli chodzi o wachacze to do BMW ida oryginalnie Febi albo Lemforder (jakos tak sie to pisze) i w sklepach sa duzo tansze niz w serwisie. I polecam zakup tylko wachaczy z tych firm