Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam otóż mam problem w mojej buni 320d 150km z 2004r a mianowicie podczas ruszania ( niezawsze ale często) występuje coś takiego, że koła jakby przez jakiś czas się boksowały i trochę rzuca budą i to jest bardzo wkurzające. Zawsze ruszam bardzo powoli. jeszcze jedno gdy rano auto odpalam to przez parę sekund faluje wskazówka od obrotów i trochę rzuca autem... proszę o pomoc z uwagi na fakt iż niedługo wyjeżdżam w daleką podróż.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podejrzewam sprzęgło bo wysoko łapie , ale te żabkowanie zdarza sie rzadko i na dodatek auto mi przy tym próbuje gasnąć :evil:
Opublikowano
witam otóż mam problem w mojej buni 320d 150km z 2004r a mianowicie podczas ruszania ( niezawsze ale często) występuje coś takiego, że koła jakby przez jakiś czas się boksowały i trochę rzuca budą i to jest bardzo wkurzające. Zawsze ruszam bardzo powoli. jeszcze jedno gdy rano auto odpalam to przez parę sekund faluje wskazówka od obrotów i trochę rzuca autem... proszę o pomoc z uwagi na fakt iż niedługo wyjeżdżam w daleką podróż.

Podepnij auto pod komp.Wyłącz dsc i zobacz czy jest lepiej.Poduszki silnika sprawdź.Co do falowania obrotów to albo podgrzewacz albo sterownik świec.

Opublikowano
żabkowanie to problem z zawieszeniem a nie silnikiem.

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych

Opublikowano
żabkowanie to bankowo będzie problem sprzęgła albo docisku. Miałem tak i wymieniałem najpierw poduszki silnika bo koszt mniejszy, ale nie pomogło więc nowy dwumas i sprzęgło i docisk i okazało się że tarcza do zera zjechana - auto normalnie gasło na 3 biegu na ręcznym, sprzęgło się nie ślizgało, tylko podczas ruszania powolnego szarpało samochodem, a jak wsiadło kilka osób do auta to już w ogóle ruszenie to był dramat :)
szukam