Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co może być przyczyną, że na zimnym silniku jest brak wyższych obrotów? Muszę sam kontrolować obroty pedałem gazu. Mam bmw E36 1.6 benzyna + lpg. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Opublikowano
Znalazłem fajny artykuł na internecie może Ci pomoże min "3) Sprawdzanie stopnia zużycia silnika jest też możliwe bez obecności różnych "ekspertów" na słuch. Najważniejszą rzeczą jest jak chodzi motor. Zwłaszcza 6-tki. Mają chodzić równo. Bez przypierdów i "potknięć". W BMW olbrzymim problemem były tzw. prowadnice zaworowe. Te draństwa powodują, że auta nie ma przyspieszenia powyżej 3.5 tys. obrotów na minutę. Wiec wsiąść do środka depnąć na gaz i słuchać co się dzieje, dobry silnik wkręci się bez bólu i zgrzytów w 5 tysięcy. Większość zacznie rzęzić już przy 3.5. Jak się np. przejechać takim rzęchem na dwójce to wyraźnie straci moc przy ok. 4-4.5 tys. obrotów. Wtedy sprawa prosta. Głowica do remontu. To dotyczy wszystkich BMW (oprócz diesli)." http://www.bmwauto.net/uzywane.php3 - Nie bierz tego do siebie że autor tego tekstu tak napisał bo w Twoim przypadku może się okazać jakaś pierdółka :)
Opublikowano

Po pierwsze popraw tytuł na poprawny z formatem który znajdziesz nz górze naszego działu .

Po drugie opisz dokładnie o co ci chodzi (brak tzw. ssania?)