Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po podłączeniu telefonu (e90 idrive) telefon co chwila zrywał połączanie i się rozparowywał. Miałem tez problemy z pobraniem książki.

Powinno działać też w innych modelach BMW ponieważ jest to wina systemu Android nie bluetooth BMW.

Mi pomogło w dwóch rożnych telefonach z Androidem. Były to telefony różnych producentów (HTC Magic ,Samsung galaxy-s i9000)

stąd wniosek że to wada systemu google nie telefonu lub bmw.

Po tej operacji przestało zrywać połączenie i zero problemów z książką. Bluetooth działa perfekcyjnie.

Musisz mieć tak zwany dostęp do roota czyli zrutowany telefon. Jeśli nie masz podaje linka do forum.

Znajdź swój model będzie wszystko opisane. Z rootem nie pomogę bo w każdym modelu inaczej się go robi.

http://forum.android.com.pl/

Załóżmy że już posiadasz prawa root.

Cała procedura ma zastosowanie dla programu root explorer , można to zrobić innym programem ale opis jest do programu root explorer.

1.) a.)Instalujesz programik root explorer do telefonu z marketu (płatne).

lub

b.) Szukasz w google "darmowej" wersji (wpisz "root explorer.apk" w wyszukiwarkę google i sćiagnij plik)

kopiujesz na karte Sd telefonu i instalujesz programem z marketu "APK installer"(darmowy) albo podobnym z android market .

2.)Odpalasz programik Root Explorer.

3.)u góry będzie szary klawisz "Mount R/W" naciśnij ,po naciśnięciu klawisz powinien zmienić się w "Mount R/O" (bez praw root klawisz nie zadziała).

4.)teraz wchodzisz kolejno w katalog \system potem \etc potem \bluetooth

5.) w katalogu \bluetooth jest plik "audio.conf" przytrzymujesz na nim placem aż pojawi się lista opcji

wybierasz opcje "Open in text editor"

6.) Pojawi się dużo tekstu ale ciebie interesują tylko te wpisy

[General]

Enable=Sink,Control

Disable=Headset,Gateway,Source

Musisz to edytować i wykasować wszystko za "Enable" i przenieść za "Disable" czyli tak

[General]

Enable=

Disable=Headset,Gateway,Source,Sink,Control

7.) Po edycji zapisujesz plik naciskając przycisk systemowy "menu' rozwinie się menu potem "Save/Exit"

8.) Wyłącz i włącz telefon (nie zadziała dopóki nie zrestartujesz).

Jeśli coś jest nie jasne lub w razie pytań śmiało proszę pisać.

Pozdrawiam

Szymon

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

mam Galaxy mini

zrobiłem tak jak w instrukcji , ale brak efektu (dalej brak książki )

ale powiem tak ,używam telefonu już około roku ,raz miałem przypadek (po wymianie akumulatora ) że wyświetlił książkę ,i to tyle :)

może jeszcze jakieś pomysły ?