Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nasze ASO nie robią takich rzeczy :(

Pytałem o wymianę CCC na CIC i zrobili wielkie oczy. Dodatkowo oczywiście poinformowali mnie, ze jak zrobię to poza ASO to stracę gwarancję na całą elektrykę - szkoda tylko, ze sami tego nie robią więc kółko się zamyka...

Wymieniałem po uszkodzeniu jeden reflektor skrętny u siebie i koszt był ok. 4tyś - do tego drugi, do tego pewnie jakiś moduł, programowanie i masz min.10tyś.

• 1 rok później...
Opublikowano

Modułu wymieniać nie trzeba. Należy go dopowiednio zakodować, aby obsługiwał lampy

skrętne. Zatem cały koszt to lampy + kodowanie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Trzeba wymienic modul na AHL koszt ok 500

Lampy cena roznie mozna trafic od 1500-3000

Kodowanie 300zl

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Trzeba wymienic modul na AHL koszt ok 500

Lampy cena roznie mozna trafic od 1500-3000

Kodowanie 300zl

Modułu wymieniać nie trzeba. Należy go dopowiednio zakodować, aby obsługiwał lampy

skrętne. Zatem cały koszt to lampy + kodowanie.

Pozdrawiam

Nie do końca się z Wami zgodzę…

Przy konwersji z bi-xenonu na bi-xenon AHL nie wystarczy tylko wymiana modułu na ten obsługujący AHL oraz kodowanie… Oprócz samych lamp trzeba dokonać małej modyfikacji w instalacji elektrycznej.

Lampy AHL nie są sterowane bezpośrednio z modułu FRM tylko przez moduły skrętu zamontowane przy lampach i zupełnie z innych obwodów w FRMie. Wykorzystywany jest do tego LIN_BUS…

Wiem to z doświadczenia bo robiłem taką konwersję w E71…

Ponadto należy także wymienić świtała przeciwmgłowe na te z funkcja doświetlania zakrętów. Mają inny odbłyśnik…

Konwersje dość prosta do wykonania.

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Jak już bedzie uruchomiony dynamic 524 można potem doposazyc w led z dolozeniem kilku przewodów i zmiana FRM3

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner