Skocz do zawartości

[E34] Ciągle gasnący silnik przy niskich obrotach..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W mojej E34 m20b20 po założeniu nowej przepływki (nigdy nie śmiganej na gazie) i montażu klapki anty-wystrzał przetestowałem autko.. na benzynie jest ok, niestety

na gazie ciągle gaśnie... Po odpaleniu i przełączeniu na LPG gaśnie.. wrzucając luz niezależnie od prędkości jest to samo.. Ogólnie rzecz biorą spadaja nagle obroty i auto

samoczynnie wyłącza się.. Jaka może być tego przyczyna ? Czy to czasem parownik nie jest zatkany ?

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc !

Opublikowano
Miałem identycznie, to znaczy m20b20 w automacie na Pb chodziła , a po przełączeniu na LPG przy dojeździe do czerwonego światła albo w ogóle gdy obroty spadły po niżej 1200obr/min to silnik nie miał siły utrzymać obrotów i gasł. Winowajcą okazała się membrana w reduktorze/parowniku ze starości zrobiła się sztywna i nie pracowała tak jak powinna. Po wymianie (własnoręcznie) problem znikł. Może u Ciebie też winna jest stara membrana, albo regulacja reduktora...