Skocz do zawartości

330d gaśnie + poszukuję kogoś z intefejsem z Krakowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

coś się złego dzieje z moim 330d. dzisiaj stałem na światłach i po prostu zgasł. tak bez powodu. próbowałem odpalić - po chwili kręcenia odpalił i zgasł po 5 sekundach. no to jeszcze raz - kręce, kręce i nic. odczekałem 15 sekund, zakręciłem i odpalił od razu :shock: nie wiem co się dzieje. żadnego falowania obrotów, dławienia się silnika, dziwnych akcji - gaśnie tak jakbym go zgasił kluczykiem i odpala też gładko. podejrzewam że jakaś elektronika się sypie.

wiadomo - bez kompa to wróżenie z fusów. niestety swój interfejs zostawiłem w domu u rodziców :( czy jest tu ktoś z krakowa kto mógłby mi pożyczyć na jeden dzień interfejs OBD2 (prostokątny wtyk do aut po 2000r) działający z INPĄ? INPĘ mam, tylko interfejsu brak.

Opublikowano

yoshi, byłeś blisko. INPA pokazała błąd czujnika położenia wału korbowego:

http://i.imgur.com/ZX1Or.png

kupować ten czujnik od razu czy jeszcze coś sprawdzić zanim to zrobię? ;)

Opublikowano

ok... BOSCH będzie dobry? czy kupować koniecznie w ASO?

ps. serdecznie dziękuję użytkownikowi manolo za użyczenie interfejsu :cool2: i użytkownikom enrique.m oraz scarab za dobre chęci :cool2: