Skocz do zawartości

320D Trzęsie na biegu jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam Taki problem: Gdy auto się rozgrzeje i stoi na biegu jałowym to bardzo mocno odczuwalne są drgania które czuć w całym wnętrzu. Czym to może być spowodowane? Autu to 320d sedan 136KM
Opublikowano
kolo pasowe, dwumas, pompa wtryskowa.
Opublikowano
  • Autor
Dodam że byłem na diagnostyce i komputer nie wykrył błędów.
Opublikowano
Witam, mam Taki problem: Gdy auto się rozgrzeje i stoi na biegu jałowym to bardzo mocno odczuwalne są drgania które czuć w całym wnętrzu. Czym to może być spowodowane? Autu to 320d sedan 136KM

Czy to są drgania jakby, mówiąc trywialnie, "nie palił na jeden gar" ?

Opublikowano
Dodam że byłem na diagnostyce i komputer nie wykrył błędów.

tylko konsola błedów zostala sprawdzona, czy odbyla sie diagnoza LIVE DATA??

Opublikowano
  • Autor
Tak, coś w tym rodzaju, wystarczy lekko dodac gazu i wibracje ustępują
Opublikowano
Tak, coś w tym rodzaju, wystarczy lekko dodac gazu i wibracje ustępują

A widzisz, u mnie powodem były "rozjechane" korekcje na wtryskach, zresztą Yoshi już tu jest, a on zjadł zęby na 2,0 D :D.

Opublikowano
hehe :lol: dzieki Markos :cool2: Co do Twojej sugestii to jest to zasilanie VP44, wiec korekcji nie ma jak sprawdzić. Sprawdzałeś kolo pasowe??
Opublikowano
  • Autor
dzięki, sam myślałem że to poduszki silnika bo już poprzedni właściciel o Tym mówil. A korekcje na wtryskach zmieniają się wraz z temperaturą silnika? Bo gdy auto jest zimne to nie trzęsie. Chciałbym jeszcze zapytać o jakie koło pasowe chodzi?
Opublikowano
Co do Twojej sugestii to jest to zasilanie VP44, wiec korekcji nie ma jak sprawdzić.

Heh, znowu masz rację :oops:.

Opublikowano
dzięki, sam myślałem że to poduszki silnika bo już poprzedni właściciel o Tym mówil. A korekcje na wtryskach zmieniają się wraz z temperaturą silnika? Bo gdy auto jest zimne to nie trzęsie. Chciałbym jeszcze zapytać o jakie koło pasowe chodzi?

nie trzesie bo na zimnym masz podwyzszone ob

r :)

Opublikowano
Wlasnie jak to jest z tymi korekcjami na zimnym a na rozgrzanym silniku bo u mnie mechanik stwierdzil ze mam troche rozjechana korekcje na jednym z wtryskow kiedy silnik jest zimny a pozniej na rozgrzanym jest ok , mam ten sam problem co kolega na jalowym trzesie ,choc wymienilem dwumas i poduchy podejrzewam kolo pasowe a dokladnie gume na nim ktora po rozgrzaniu mieknie i zaczyna trzas ,gdybym mial wtryski rozjechane chybaby kopcil itd oswieccie mnie jak sie myle....
Marcin
Opublikowano
  • Autor
U mnie auto się rozgrzewa i nie trzęsie a dopiero po kilkunastu kilometrach zaczyna trząść. Od czego zacząć? Wymiany poduszek?
Opublikowano
oswiecam cie ze nie

Moze rozwiniesz mysl yoshi bo zakupilem juz kolo pasowe ale nie mam czasu narazie na wymiane,jak to nie pomoze to juz nic innego jak wtryski i znowu [BAD] wydatki powoli trace zaufanie do tego auta jak zyc, jak zyc :D

Marcin
Opublikowano
  • Autor
kolo pasowe, dwumas, pompa wtryskowa.

Więc od czego zacząć?

Opublikowano
od diagnozy live data i fachowej obserwacji poczatku wtrysku.
Opublikowano
kolo dwumasowe, dobry mechanik od bmw zdiagnozuje czy na pewno to od tego, lepiej zeby nie bo 1500zl kosztuje;D
Opublikowano
  • Autor
od diagnozy live data i fachowej obserwacji poczatku wtrysku.

Diagnoza była robiona i wszystko jest w pożądku

Opublikowano
zacznij od sprawdzenia łącznika elastycznego wydechu
Opublikowano
  • Autor
zacznij od sprawdzenia łącznika elastycznego wydechu

Gdzie znajduję się ten łącznik?

Opublikowano

Witam,

mam podobny przypadek, ale u mnie to się zaczęło po wymianie poduszki prawej silnika (lewą wymieniłem kilka miechów wcześniej).

Może coś z wydechem nie tak? (w czasie wymiany poduszki silnik poszedł do góry).

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Zauważyłem że gdy na postoju i biegu jałowym wduszę hamulec lub zaciągnę ręczny to wibrację ustają.

Wymieniłem już poduszki paski. Ale nic nie pomogło

Opublikowano
  • Autor
nikt nie wie?
Opublikowano
  • Autor
??