Skocz do zawartości

Podgrzewanie spryskiwaczy szby z przodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie działa mi prawdopodobnie podgrzewanie spryskiwaczy szyby z przodu. Od czego zacząć? Bezpiecznik? Przewody? Błędów w i-drive nie mam. A może nie mam podgrzewanych?
Opublikowano
A skąd takie podejrzenie? Leci ci zimny płyn?
Opublikowano
Ogrzewanie dysz jest sterowane bezpośrednio przez sterownik klimatyzacji, być moze sa bledy ale nie pokazuje, trzeba by odczytać. Jeżeli nie grzeją obie sprawdz przewody.
Opublikowano
  • Autor
A skąd takie podejrzenie? Leci ci zimny płyn?

szron się nie topi na obu jakby nie grzały, sprawdzę przewody może się coś odłączyło

• 3 lata później...
Opublikowano

Wiem ze temat stary ale nie rozwiązany i dlatego nie będę zakładał nowego podobny przypadek mam u siebie wywala mi bład 9C78 spray nozzle heating co w takim przypadku wymiana na nowe?

Jeszcze jedno pytanie jak u Was jest z ogrzewaniem jeśli mamy manualny klimatronik i radio business chodzi mi o to jakie leci powietrze na szybę jeśli ustawicie w i drive zimne i na panelu najniższą temperaturę?

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
Wiem ze temat stary ale nie rozwiązany i dlatego nie będę zakładał nowego podobny przypadek mam u siebie wywala mi bład 9C78 spray nozzle heating co w takim przypadku wymiana na nowe?

Może tak może nie, trzeba sprawdzić miernikiem, albo jak wolisz to kup dwie sztuki, zamontuj i będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie.

Opublikowano
BMW jakiś czas temu wyłączało podczas serwisu auta podgrzewanie dysz z powodu możliwości pożaru. Gdzieś to już było opisane ale nie potrafię teraz tego znależć.