Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pewnie jakaś jej awaria, zwarcie

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
witajcie. Mam taki problem w BMW e60 530d, pompka progowa po wyłączeniu zapłonu co raz sie załącza co powoduje rozładowywanie akumulatora. co może być tego przyczyną?

Witam. wątpię żeby to była pompka paliwa,przy wyłączonym zapłonie to raczej nie możliwe,pewnie webasto chodzi.

ps. napisz w tytule w czym problem,to może więcej ludzi przeczyta i ktoś ci pomoże :cool2:

Opublikowano
fakt nie pomyślałem o tym, w opcjach klimy w iDrive jest chyba opcja uruchomienia czasowego i czasowego wyłączenia. Zobacz czy przypadkiem przegladając różne opcje nie uwaktywniłeś czegoś

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
e60 nie mialy standardowo ogrzewania postojowego... ten kto doplacil to ma

Nie koniecznie musi chodzić webasto do ogrzewanie postojowego. Nie wszystkie E60, E61 mają webasto, ale w niektórych występuje ono w celu szybszego nagrzania silnika po uruchomieniu. Dowiedziałem się o tym przez przypadek w ASO. Podczas przeglądu serwisowego zimą w zeszłym roku poprosiłem, aby sprawdzili mi szczelność układu wydechowego, ponieważ kilka razy miałem wrażenie że czuć spalinami w aucie. Pan z ASO powiedział, że oczywiście sprawdzą, ale że może to właśnie webasto, które jest umieszczone gdzieś w okolicy nadkola przedniego koła od strony kierowcy a wydech ma w okolicy progu od strony kierowcy. Odparłem panu z ASO, że nie posiadam webasta na co pan powiedział, że już nie raz się spotkał z właścicielami E60 którzy nie wiedzieli że mają bo nie służy ono do podgrzewania na postoju ( te na postoju to dodatkowa opcja) tylko do szybszego nagrzania silnika po uruchomieniu auta.

Opublikowano
e60 nie mialy standardowo ogrzewania postojowego... ten kto doplacil to ma

Nie chodzi mi o ogrzewanie kabiny na postoju przed uruchomieniem silnika bo to wiadomo że funkcja dodatkowa,tylko o dogrzewanie silnika.Nie spotkałem e 60 czy e39- 3.0d i2.5d żeby nie miała webasta do dogrzewania silnika.Może jest tak jak kolega wyżej pisze że nie wszyscy wiedzą że maja takie dogrzewanie,sam kiedyś nie wiedziałem co mi brzęczy pod nogami- w momencie kiedy wyjechałem z garażu i zgasiłem nie rozgrzany jeszcze silnik.

Opublikowano

Nie w każdej jest, ja nie nie mam. W miejscu gdzie powinno być zamontowane jest tylko wytłoczka styropianowa, żeby wypełnić przestrzeń.

Pozdro

Opublikowano
a to pierwsze slysze... musze sprawdzic u mnie. bo chcialem u siebie to ustrojstwo zamowic. pojechalem do aso w niemczech no i maja takie zestawy wszystkich potrzebnych don czesci za jedyne 950 ojro