Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zmieniłem już silnik wraz ze skrzynią w moim e30 m10 na is-a. Chodzi bardzo dobrze, tylko trzęsie troszkę buda... Nie mam tłumika (tzn konczy mi sie pare cm za kolektorem wydechwym, mam tez załozone poduszki od m20... Bedzie to wina wydechu czy poduch nie od is-a??

jaka jest róznica w dyfrze między manualem a automatem?? jakie przełożenie?? I gdzie odczytac te przełożenia ??

Opublikowano
Cześć, nie wiem jaka jest różnica między tymi dyframi. Co do przełożeń, to na dyfrze powinieneś mieć pod jedną ze śrub mocujących dekiel, taką podłużną blaszkę i tam jest napisane przełożenie.
Opublikowano
jak miałeś całe poduszki na których kładłeś m42 to winy szukaj gdzie indziej. Trzepie ci na wolnych czy podczas jazdy? może podpora wału, może krzywa felga, lambdy pewnie tez nie masz? może koło zamachowe, ewentualnie te " plastykowo kauczukowe " :D (nie wiem jak to się nazywa :D poduszka?) połączenie miedzy walem a skrzynia taki tłumik wibracji..... może od razu wrzuciłeś zimówki i to one robia ten problem....jak chodzi równo i trzyma obroty to szukaj problemów przy przeniesieniu napędu
Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ale jak nie masz wydechu wyciągniętego na zewnatrz a kończy sie pod samochodem to wibracje wydechu mogą tak robić ze samochód moze bedzie delikatnie wibrował. Ale delikatnie. Amortyzator silnika masz podpięty??
Opublikowano
a gdzie w is powinien byc taki amortyzator ?? z tego co zauwazeyłem to mam jakies takie zwykłe poduszki od silnika m20b20, a poprzednio w Is z którego rzekładałem silnik byly olejowe, moze to ich wina??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No kurza twarz. Nie ma w IS tego amora. Może dlatego ze była ta hydropoduszki. Jesli robi to tylko na wolnych to moze być wina ze są zwykłe poduszki. Jak mam M40 na zwykłych i tam jest po prawej taki amortyzator od łapy do wózka.

PZDR.

Opublikowano
zapne wydech i zobacze co bdzie... Zamówie na allegro poduszki i tak je wymienie bo zapewne to bedzie od tego, jak sa wieksze obroty to tego nie ma... Tylko czy poduszka od is e36 pasuje do e30 is?