Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos miał możliwośc porównania oryginalnego bagażnika do E92 z bagażnikiem thule ? Dokladnie chodzi mi o wrażenia akustyczne podczas jazdy. Przy jakiej predkosci jest juz slyszalny jeden albo drugi. Thule mialem w poprzednich autach i od 120 troche gwizdał zwlaszcza gdy bylo mokro wtedy to juz symfonia zaleznie od predkosci. Natomiast w tym roku thule wypuscilo nowe belki WING ktore maja miec zredukowany bardzo opor powietrza tym samym nie szumiec. Nie wiem natomiast jak to wyglada w bagazniku oryginalnym bmw.
Opublikowano
nie miałem do czynienia z bagażnikiem thule, ale mam za to produkt BMW. Mogę powiedzieć, że podczas jazdy nie odgrywa on jakiejś szczególnej symfonii i wydaje się być całkiem ok.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Na logikę Panowie... jak coś jest przyczepione na dachu to nie ma bata, gwizd jest. Opory są. Ja mam belki Thule Aero i co z tego jak na nich uchwy Thule Xtender.. założę deskę + narty i powyżej 130km/h czuć wyraźnie opór i towarzyszący przy tym odgłos. Także taki już urok wożenia czegoś na dachu. Jedziemy do 100 km/h jest ok... powyżej np 160km/h i więcej to nie da się wytrzymać i spalanie przy tym wzrasta.

Teraz planuję kupić boxa. :cool2: więcej plusów niż minusów + dodatkowa przestrzeń bagażowa.

Pzdr.

Opublikowano
Box jest ok jeśli chodzi o miejsce, ale z nim jazda powyżej 120km/h jest udręką, jeżdzę z ori boxem nawet 160 -170 km/h ale cholernie on huczy przy takich prędkościach. pozdr
Opublikowano
Box jest ok jeśli chodzi o miejsce, ale z nim jazda powyżej 120km/h jest udręką, jeżdzę z ori boxem nawet 160 -170 km/h ale cholernie on huczy przy takich prędkościach. pozdr

Huczenie jest zarówno w jednym jak i drugim przypadku, ale możliwości załadunkowe BOXa są nie porównywalne z chociażby uchwytem na deski i narty.

Pzdr.