Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i proszę o pomoc. Mam e61 2,5d automat z 2005 roku wczoraj przy odpalaniu stało się coś takiego, że po przekręceniu kluczyka na moment zgasły ksenony (zapalanie świateł w ustawieniu auto) i wszelkie oświetlenie oraz wyłączył się wyświetlacz navi i radio, auto odpaliło i po chwili wszystko się włączyło, pojeździłem trochę, kilka razy gasiłem i odpalałem auto bez problemu a wieczorem chciałem jeszcze gdzieś skoczyc i stało się coś bardzo dziwnego, mianowicie w aucie po przekręceniu kluczyka zapaliły się lampy ale się nie wypoziomowały, gdy przekręciłem kluczyk dalej by odpalic rozrusznik zaczął kręcic jak szalony bez przerwy, auto nie odpalało tylko kręcił rozrusznik, przestał dopiero gdy całkowicie cofnąłem kluczyk.Jeszcze na chwilę zapaliła się kontrolka której wcześniej nie widziałem, wyglądała jak obrocona żarówka z wykrzyknikiem.Powtórzyło się to 4 razy. Nie wiedziałem co jest grane, odczekałem kilka minut i auto odpaliło jak gdyby nigdy nic. Dzisiaj jeżdziłem od rana i odpalał bez problemu ale dwa razy gasło radio,ekran i światła przy odpalaniu ale silnik palił a auto jeżdziło bardzo dobrze, może ktoś coś przypuszcza to bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję
Opublikowano
Akumulator chyba ok bo rozrusznik kręci jak szalony i to bardzo długo.Zastanawiam się czy to nie coś ze stacyjką. A i jeszcze jedno parę dni temu w serwisie BMW wymieniali mi matę grzejną od fotela kierowcy, może coś nie tak podłączyli.
Opublikowano
Poza tym to przygasanie wszystkiego przy odpalaniu bardziej wygląda mi na jakieś lekkie zwarcie, ale może się mylę.