Skocz do zawartości

316 brak podświetlenia deski rozdzielczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sprawa wygląda tak, spaliła się żarówka w reflektorze przednim H7, nie zdąrzyłem wymienic a zauważyłem że postojówki prawej też nie ma, po wymianie H7 mijania są ale postojówek nie ani z przodu ani z tyłu, wieczorem zauważyłem że podświetlenie deski rozdzielczej+zegarów nie działa myślałem iż może bezpiecznik ale posprawdzałę miernikiem i przejście jest. Wyczytałem że problemem może byc tez potencjometr od ściemniania-rozjaśniania deski, wyciągnełem go i sprawdziłem napięcie na przewodzie (brazowy-masa, szar-czarny- faza wej, szary- wyj) napięcia brak więc raczej to nie wina potencjometra. Co moge jeszcze sprawdzic? Dziwi mnie to że brakuje też prawej strony postojówek czy światła+podświetlenie deski może byc powiązane?
Opublikowano
Problem rozwiązany. Pomierzyłem napięcie na wejściu bezpiecznika ku mojemu zdziwieniu było 0. Okazało się że od wtyczki żeńskiej odczepił się przewód. Po ponownym przylutowaniu wszystko wróciło do normy.