Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wczytuję się i wczytuję w różne tematy i artykuły, lecz żadnych konkretów ! Szczerze to troszkę zgupiałem i sam już nie wiem. Mam 3-kę touring z 2003r jest po lifcie, ale co z tym silnikiem ? Oznaczenie jest 320i. czy te nowe silniki co niby BMW w touring-ach wypuściło tj. 320i faktycznie są 2,2l 125kW-170KM, czy z takim silnikiem jest oznaczenie 320Ci, chociaż też się dowiedziałem, że "C" to ma się nijak do silnika tylko tj.oznaczenie Compact ?! Czy może mam w końcu silnik 2,0l 115kW-150KM, chodź nie chcę w to uwierzyc, bo zbiera się przy Steptronic-u dobrze lepiej, jak mój poprzedni VW Passat po chipie 1,9tdi 155km. I jakie jest tam w końcu oznakowanie silnika M54, czy M52 ?!
Opublikowano
320i po lifcie z 2003 roku może mieć tylko silnik M54B22 o pojemności 2171 cm3 i mocy 170 KM, który był stosowany od IX 2001. Silnik 150-konny to już była wtedy przeszłość. 320Ci to coupe.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
No i takich odp. się spodziewałem, dzięki chłopaki ! Przy okazji wiecie coś o zwiększeniu mocy do takiego silnika, aa jest zagazowany BRC, chyba nie robi co ? Tylko bez przesady nie chciałbym 300km, wystarczy do 200km ?!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
320i po lifcie z 2003 roku może mieć tylko silnik M54B22 o pojemności 2171 cm3 i mocy 170 KM, który był stosowany od IX 2001. Silnik 150-konny to już była wtedy przeszłość. 320Ci to coupe.

Ten silnik byl stosowany od wrzesnia 2000 roku. Wrzesien 2001 to lifting zewnętrzny auta.

Zwiększanie mocy tego silnika to trudny temat i raczej nikt sie w to nie bawi. Jedyna metoda powszechnie stosowana to SWAP na jego 3-litrowy odpowiednik.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam Koledzy ! Powiedzcie mi , Czy Silnik 170KM był też montowany w modelach E46 Touring przed Liftem ?? I czy możecie mi podać dokładną datę co do miesiąca rozpoczęcia montażu tego silnika w E46 Touring ?? Bo jeszcze niemam BMW a mam na oku fajną z Kwietnia 2001 roku i ona jest jeszcze przed Liftem i pisze że ma 170KM ale już sam nie wiem jak to jest z tymi silnikami , czy te 170KM to dopiero po lifcie były czy jak :) z Góry Dzięki za Odpowiedź :)
Opublikowano

Czytałem na tej stronie ( http://www.bmw-tech.pl/bmw/seria_3/e46/886/e46_320i.html ) że silnik 323i był montowany do 2000 roku , a 320i 170KM był montowany w wersji przed liftem od 2000 do 2001 i także w wersji po lifcie dalej :) więc chyba ta BMW z kwietnia 2001 roku ma jednak silnik 320i 170KM :)

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Był też montowany przed liftem, jak masz na oku auto to rozkoduj vin i będziesz miał pewność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Był też montowany przed liftem, jak masz na oku auto to rozkoduj vin i będziesz miał pewność.

Noo to auto jest z niemiec i jeszcze niemam vinu a tak ciekawy byłem czy źle napisali w ogłoszeniu czy rzeczywiście były montowane w modelach przed liftem :)

Opublikowano

Potwierdzam. Mam e46 z maja 2001r. przed liftem, oznaczenie modelu to 320i a motor mam 2.2 170km.

Opublikowano

Ooo :) a powiedz jakie masz spalanie na krótkich trasach po około 14km ?? Ma ten silnik ładnego buta ?? Lepszy but niż diesel ??

Opublikowano
W mieście przy normalnej jeździe spala 11 litrów, w trasie około 7,5 litrów. Ostatnio na tempomacie przy ustawionej prędkości 80km/h komputer wskazywał spalanie 6,6 litrów.. Ale nie wiem, czy można wierzyć w to co pokazuje komputer. Nie zdążyłem jeszcze tego sprawdzić.. Jeśli chodzi o osiągi dla mnie w zupełności wystarczają :cool2: A jeśli chodzi o to czy lepszy niż diesel? Nie mam żadnego porównania więc nie będę wprowadzał Cię w błąd.. Ale z reguły benzyniaki są lepsze od diesli :P Ale to tylko moje skromne zdanie :>