Skocz do zawartości

multifunkcja w kierownicy - brak podświetlenia guzików

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wcześniej miałem kierownicę czteroramienną bez multifunkcji, teraz kupiłem z multifunkcją - nie mam pojęcia jak podłączyć podświetlanie tej multifunkcji, jak to zrobić?

Opublikowano
jeśli chodzi o samo podświetlanie to jest ono wyprowadzone na wtyczce!!! sprawdź przez żarówkę podająć zasilanie i jak ci się zaświeci podświetlanie to ten pin podłącz pod podświetlanie np włącznika oświetlenia lub zegarka lub przycisków elektryki szyb tak aby po wyłaczeniu świateł podświetlanie gasło a zapalało się przy ponownym właczeniu świateł!! masa bedzie pewnie z kierownicy ale nie powiem napewno!
Opublikowano

właśnie zastanawiam się nad zmianą kierownicy na taką z multifunkcją. Ile za taki bajer trzeba zapłacić jak to nie tajemnica. Jak rozumiem to nadal masz kierownicę czteroramienną? Przy okazji to masz w tej kierownicy poduszkę? Można zrobić taką pomniankę, że poduszka bedzie ze starej kierownicy czteroramiennej czy trzeba wymieniać komplet?

Pozdrawiam

Opublikowano
trzeba wymienić wszystko na poduchę z przyciskami lub zaślepkę z przyciskami. Zaślepkę na allegro za 100 zł kupisz - ja tak zrobiłem i z niej jestem zadowolony, gorzej z podłączeniem tej elektroniki.