Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem.Na jakiej zasadzie działa przedni PDC ( to znaczy czy jest jakiś przełącznik bo nie działa mi przód i chce to ogarnąć w końcu bo dzisiaj bym lekko przytarł auto przez ścianę pod Tesco.Jak się przybliżam do ściany to jest zero reakcji.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

PDC ma dwie opcje pracy 8 wandler/4 wandler. 4 albo 8 czujników. Jesli instalacja jest ok, to moze jest zle zakodowany modul PDC? Jakie masz bledy????

pozdro

B.

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
Proponuje podjechać do nas wawie podlaczymy pod ISID i bedzie wiadomo gdzie problem

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie mam problem.Na jakiej zasadzie działa przedni PDC ( to znaczy czy jest jakiś przełącznik bo nie działa mi przód i chce to ogarnąć w końcu bo dzisiaj bym lekko przytarł auto przez ścianę pod Tesco.Jak się przybliżam do ściany to jest zero reakcji.

PDC automatycznie zaczyna działać dopiero po włączeniu wstecznego - czyli jeśli zaczynasz jazdę do przodu to są nieaktywne. Po przejechaniu metra do tyłu masz aktywny tył + przód. Możesz wymusić działanie przyciskiem nad popielniczką.

• 3 lata później...
Opublikowano
Ja mam czujniki w e70 z przodu i tyłu i włączają się tylko gdy włączę "R" i nie mam żadnego przycisku pod panelem klimatyzacji. Ktoś się spotkał z czymś takim?