Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, może się powtarzam z tematem... ale właśnie kupiłem Bmw 316 z gazem, no i zauważyłem że mam odłączony siliniczek krokowy, dziadek od którego to kupiłem powiedział że gazwonicy odłaczyli...

co mi grozi? co się może dziać?

Opublikowano
nic... ustawili go i odpieli bo prawdopodobmie jest uszkodzony jak nie bendziesz miał wolnych obrotów to sam bendziesz tam grzebał
POZDRAWIAM !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ja, kolejne gazowniki partacze. Zamiast się postarać, to odpięli go.

Jak będziesz miał jaja z obrotami jałowymi, to będziesz wiedział, czyja to wina.

Kai
Opublikowano

Dzięki :)

Dziś po całym dniu postoju myślałem że będą jakieś cyrki z odpaleniem i wolnymi obrotami, no ale bez problemu odpalił.

Ta krokówka to ja wiem że jest od wolnych, ale znajomy mechanik straszył mnie że nie będzie chciał palić na paliwie na zimnym. No ale... moja BMW nie zawiodło mnie :)

Czyli co? Wygląda na to że mogę tak jeździć narazie, a obroty, fakt... skaczą :(

Opublikowano
Kai, to nic. U mojego znajomego w e34 525... założyli komputer autronica al-700, cyzli w miare niezłego. silniczek krokowy.. WYJĘLI a pozostałe otwory zatkali drewnem (exclusiv). Jak wszedłem do ustawień krokówki to 'ustawienia defaultowe', nic. Chłopak się dziwił czemu mu pali 20.
Opublikowano
krokowy moze byc odpiety .moze tez byc odpiety komputero-podobny sterownik czyli komp z tym tez sie spotkalem autko hcodzilo bez problemów mimo tego wszystkiego .Wydaje misie ze wkladają je na sztuke żeby sie na przegladzie nie czepiali :nienie:
Opublikowano

Witam :)

Już tydzień jeżdzę i jest ok. Spalanie - jakieś 11-12 literków gazu, ale mam dość ciężką nogę... czyli nie jest źle... a silink... zaczyna gasnąć jak schodzę z dużych prędkości...

hmmm coś czuje że po moim 13 letnim polonezie będę miał kolejne senny koszmary...

Opublikowano
Hamuj silnikiem, wysprzęglaj w ostatniej chwili to nie będzie gasł przy zchodzeniu z dużych prędkości
Opublikowano

A dolot masz przekonstruowany? Tak żeby powietrze nie zasysało się z grilla tylko spod maski, tam gdzie zawirowań nie ma.

Jeżeli nie to dlatego ci gasnie, jeżeli tak to nie wiem.

Opublikowano

z tego co widziałem pod machą nie ma nic specjalnego w tej mojej instalacji gazowej... a wlocik powietrza... hm.. normalny... ale gaśnie tylko czasami... dziś np. ani razu... a o tym żeby zwalniać silnikiem to nie trzeba mi mowić :)

Czasami też gaśnie przy nagłym hamowaniu... tak z ok. 60 - pedał w podłogę i zgaśnie... - oczywiście na luzie sie już fura toczy