Skocz do zawartości

Fachowca od TDS-ów z warszawy lub okolic pilnie poszukuję!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

bardzo proszę o jakiś kontakt do pewnego i sprawdzonego człowieka znającego się na silnikach TDS w BMW.....co się dzieje? na wolnych obrotach telepie samochodem a na biegu już nie, niezależnie od temperatury silnika, ma takie "najścia" (automat-325 tds).nikt nie wie co jest nie tak, niby wszystko sprawne a jednak.......żaden mechanik mi znany nie chce grzebać głębiej w silniku a do serwisu narazie wolałbym nie jechać (koszta!!) może ktoś się z tym już spotkał lub zna jakiegoś fachowca? bardzo proszę o jakąś odpowiedź...

dzięki......

Opublikowano
Napisz coś więcej o usterce, bo nie wiadomo co masz na myśli pisząc, że ci silnikiem telepie??? Jeżeli chodzi ci o falowanie wolnych obrotów, to prawdopodobnie masz pompe wtryskową do roboty, ale o tym na forum jest ful :wink: Wystarczy poszukać.pozdrawiam :P
Opublikowano

hej, dzięki za odpowiedzi

więc jest tak...pompa paliwa była wymieniana no bo padła i potem się to zaczeło, z tym że mechanik co to robił sprawdzał niby wszystko juz ze dwa razy i twierdzi uparcie że ten akurat element jest ok! a usterka wygląda tak że na wskazówcę obrotomierza nic nie widać, nawet nie drgnie a budą trzęsie i czuć tak jakby pracowała nie na wszystkich garach przez moment.Podejżewam poduszki pod silnikiem lub skrzynią ale to chyba wtedy ten objaw powinien byc cały czas a to sie zdaża ze dwa razy dziennie(dużo jeżdzę) i reszta dnia jest ok.....??? pozdrawiam!

Opublikowano
sprawdz jeszcze raz nastawnik pompy i wtryskiwacz sterujacy.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A ten przez wszystkich tak chwalony warsztat w piasecznie zna sie na TDSach ? Kupiłem mój w zeszły piątek i teraz chciałbym go posprawdzać mocno i zrobić co tylko moźliwe. Trzeszczące drzwi i pare malych usterek zrobie sam ale ciekawi mnie czy tam mógłbym zaufać źe mi sprawdzi ukochanego TDSka :) Na pewno musze mu ustawić wtrysk bo za duźo źłopie (ok. 13.5l w mieście)
BMW było: E30 316i