Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Padła decyzja o wsadzeniu LPG do autka (poruszanie się dieslem ze względów ekonomicznych mnie męczy :) )

Instalacja wybrana, zakład wstępnie też.

Pozostaje problem zbiornika...

Chciałbym taki pod auto.

I tutaj się zaczyna

Jedni mówią, że się nie da, drudzy ze pewnie i wsadzali już do tego auta taki zbiornik i wszystko było OK!, trzeci że się da ale będzie wystawał.

Wybrany zakład mówi, że się da. Dają mi dwie opcje:

34 l i wystaje - z tego co poszperałem zbiornika 565x180, wchodzi ~27l, koło ma 125 + kosz, wiec pewnie gdzieś 130-140, co daje 4 cm nadmiaru

22 l i prawie nie wystaje - zbiornik 520x145, wchodzi 18 l ...

Na pewno ktoś na forum mam compact z gazem i butlą pod autem. Proszę pokażcie zdjęcia jak to wygląda. Nie ukrywam, że najbardziej interesuje mnie 323ti w m-pakiecie :)

z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Po dyskusjach, zdjęciu koła, oglądaniu , ... stwierdzam co następuje:

Zbiornik (180mm, 34l) można założyć do compacta 316 i 318ti

323ti odpada ze względu na wnękę aku.

Trzeba by podnieść aku.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta jeżeli pozwolicie :)

Chcę właśnie założyć sekwencję do e36 318ti, problemem jest fakt, że nie chce wsadzać butli do bagażnika, gdyż jest nieestetyczna i znacznie zmniejsza bagażnik. Mam m-pakietowy zderzak i zastanawiam się, jaką butle mogę włożyć pod mój samochód maksymalnie, aby nie była za nisko i żeby nie biła po oczach? Słyszeliście może o kimś kto w tym celu podnosił podłogę? Np. mój znajomy zrobił tak w e46 coupe, żeby zmieścić tłumik z m3. Czy podniesienie wnęki narzędziowej pomoże zmieścić większą butlę?

Serdecznie proszę o jakieś pomysły/porady:)