Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam! jestem tu nowy i samochodach nie wiem zbyt wiele,dlatego zwracam sie do Was. mam problem ze swoją e36 1.8 m42. rano gdy odpalam samochod jest wszystko w porządku,przejade kawałek zgasze i ponowne uruchomienie jest już cięzkie poniewaz trzeba dlugo kręcic i czuć straszny smród paliwa-to jeden problem. przy jezdzie gdy chce zmienic bieg wciskajac sprzeglo obroty potrafia nawet skoczyc mi do 2-3 tysiecy,nawet gdy zatrzymam sie na swiatlach silnik potrafi wyć . obroty skacza z 1 do 3tys i czesto spalanie dochodzi nawet do 20-22litrow przy normalnej jezdzie.samochod tak jakby sam dodaje sobie gazu,czasami na miescie puszcze gaz a ona dalej jedzie nic nie zwalnia... spotkaliscie sie moze z takim problemem? co moze byc przyczyna? pozdrawiam i dziekuje z gory za odp. Edytowane przez makaveli98764
Opublikowano

Najlepiej byloby podjechac na dobry komputer bo tak to mozna gdybac. Jesli te falowanie wystepuje na rozgrzanym silniku - to moze byc uwalona sonda lambda. Rownie dobrze moze byc cos nie tak z przeplywomierzem. Najlepiej jechac na komputer.

PS.

Przy okazji popraw tytul: viewtopic.php?f=68&t=120678 bo inaczej do "gry" wkroczy admin.