Skocz do zawartości

325i(m54)opadajace obroty przy domykaniu szyb,wl. swiatel it

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zaczynam byc tutaj stalym bywalcem,tylko ze wiecznie z jakims problem:(,niewazne do rzeczy

mam problem z opadajacymi obrotami przy domykaniu szyb,przy wł. swiatel,podgrz.tylnej szyby,nawiew itd.obroty potrafia spasc czasem nawet ponizej 500rpm to jest jakies 200 do 300 rpm w dol co nie jest normalne, dzis sprawdzilem napieciei jest spoko 14.3v(gdy wszystko jest wylaczane)i 13.9 do 14.1v przy wlaczanym doslownie wszystkim co moze jesc prad,akumulator tez spr. i ma 12.2v (na zgaszonym silniku),probowalem doslownie wszytskiego, odlaczylem pfzeplywomierz ,lae dalej to samo, pozniej odlaczylem alternator, bo pierwsze co mi podeszlo ze regulator moze nie wyrabia ale nie ,bylo bez zmian, pozniej doslownie wyciagalem kazdy jeden bezpiecznik i spr. czy jest jakas roznicaale znow nie :mad2: :mad2:

ale jedna rzecz jaka zaobsewowalem to ze na zimnym silniku wszystko chodzilo normalnie, dopiero po rozgrzaniu sie silnika obroty zaczely leciec w dol

,przewalilem cale forum ,nawet znalazlem podobny post,ale na koncu nie bylo opisane co to bylo

takze prosze o jkaies wskazowki,z gory dzieki

Opublikowano

aha dobrze wiedziec,za chwile zawoze ja na warsztat(znow),takze powiem mechanikowi,zobaczymy dam znac jesli cos znajdzie

dzieki

NO I OKAZALO SIE ZE REGULATOR NAPIECIA BYL WALNIETY(NIBY DZIALAL ALE NIE NA 100%),WYMIENIONY NA NOWY ORYGINALNY BOSCHA I DZIALA NORMALNIE:)