Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak w temacie. zastanawiam sie czy jazda na gazie zima sie oplaca(krotkie odcinki) mam bmw 316i m43 z gazem sekwncyjnym zalozonyl 3ce temu. chodzi o to ze do pracy mam np.4km rano odpalam auto i przy tych temp zanim przeskoczy trwa to 7min zdaze oskrobac szybki i spalic fajke. czy nie lepiej by bylo jezdzic zima na samej benie?liczyl sobie to ktos??czy odrazu ruszac i w czasie jazdy ma przeskoczyc na gaz np?kiedy mniej spali?prosze o opinie i wypowiedzi uzytkowniko tylko posiadajacych inst.gazowa. pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

według mnie jak jeździsz 4km załóżmy 5min czasu do chyba nie ma sensu jeżdzenie na lpg bo rano szybko się nie przelączy a po pracy (8 godzinach prawie to samo co rano).

najlepiej sam sobie spróbuj tak i tak zobaczysz jak korzystniej : >

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zawsze auto spali mniej benzyny jak bedzie jechać. Chyba proste i logiczne. Silnik pochodzi z 10 minut spali tobie z 0,2 litra beznyny, na których byś przejechał z 2 do 3 km. Jaką masz ustawioną temperature przełacznia na gaz? Może trzeba ją delikatnie obiżyć?

PZD>

Opublikowano
Ja mam także sekwencje i nie grzeje auta tylko od razu jadę na benzynie jak przełączy to przełączy nie uważam jest to tak zrobione ze po głębszej analizie mniej więcej wychodzi na to samo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
temp mam na 30stopni. tylko ze juz sie dowiedzialem od gazownikow i na forum rowniez dlaczego mi przydusza jak dodam gazu na zimnym silniku. poniewz jest za zimny parownik i temp powinna byc ustawiona na jeszcze wyzsza..