Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuję pilnej odpowiedzi na temat silnika 318d w bmw e46 po lifcie rok 2002, ponieważ właśnie wybieram się po zakup takiej. Ten silnik jest na pompie VP44 tak? Dopiero od 2003 318td to jest common rail? Cały czas byłem przekonany, że po lifcie idzie już tylko commonrail, dlatego teraz jestem w kropce czy warto to auto kupic...wstępnie je obejrzałem i chodzi ok. Rozumiem, że jest to ten sam silnik co 320d przed liftem 136km, który nie ma zbytnio pechlebnych opini :/? proszę i szybka odpowiedź. Dzięki
Opublikowano
może nie do końca zależy....ale jest w dobrej cenie od pierwszego właściciela w Polsce, który ma ją cztery lata i wydaje sie byc w bardzo dobrym stanie techniczynym ,po prostu czy przy przebiegu 200-250 tys jest pewne ze ta pompa siadzie? Cena za auto jest o tyle dobra, ze jak wydam 2-2,5 tys na pompe to i tak nie będzie źle, o ile nie wyjdą jakieś inne wydatki po drodze.
Opublikowano
Pompa VP silnik M47. Od 03.2003 silnik M47N z bezpośrednim tryskiem.

oba są z bezpośrednim wtryskiem, nawet najstarszy M47 136KM, ale od 03.2003 jest M47N common-rail.