Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moim M40 1.6i czy ciepły czy zimny jak jadę zaczyna nagle szarpać, puszczam noge z gazu później chcę dodać i nic nie reaguje, jak poruszam pare razy gazem to zaczyna dobrze chodzić i tak chodzi dobrze przez pół kilometra i znowu to samo a jak zaczyna szrpać to ekonomizer leci na zero jak zaczyna dobrze chodzić to ekonomizer znowu dobrze pokazuje- jednym słowem taki objaw jakby mi paliwo odcinało ale co to powoduje :?: :?: :?: A i pali dobrze na zimnym i ciepłym . Co to może być ???
Opublikowano

powodów takiego zachowania jest wiele, trzeba po prostu zrobic diagnostyke silnika i bedzie jasne

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
potencjometr przepustnicy bądź jej instalcja

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Powodem szarpania silnika była kończąca się pompa paliwa, która się zacinała. Okazało się, że przetarło się sitko o dno zbiornika i dostał sie syf do pompy i to ją "zabiło". :( Po wymianie pompy wszystko wróciło do normy. :dance: .
Opublikowano
Powodem szarpania silnika była kończąca się pompa paliwa, która się zacinała. Okazało się, że przetarło się sitko o dno zbiornika i dostał sie syf do pompy i to ją "zabiło". :(

Tradycyjna awaria E30 (przetarcie sitka i wskutek tego zniszczenie pompy). Filterki w zestawie z nowymi pompami mają wzmocnienia zapobiegające przecieraniu.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).