Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w trakcie dlugiej podrozy zauwazylem ze po odjeciu gazu przy hamowaniu silnikiem spalanie nie spada do zera tylko jest na poziomie 2-3 litrow. przy redukcji niestety jest nie dobrze bo przy wcisnieciu sprzegla dzieje sie tak jakby gaz byl wcisniety czyli rosna obroty. jak zatrzymalem auto obroty byly podwyzszone ok 1 obr.na min. bo chwili przerwy znowu sie odblokawal. i caly czas przy proedkosciach ponad 100. jak zjechalem na normalna trase 3 i 4 bieg do 100 bylo przez dlugi czas ok az do dojazdu do domu, gdzie zwariowal wiatrak ale ten problem opisalem w innym temacie.

dzieki za pomoc

pozdrawiam

Opublikowano

bardzo dokładne spostrzezenia 1obr na min zauwazyles ciekawe jak

swoją drogą potencjometr przepustnicy moze ci juz szwankowac i komputer nie dostaje informacji ze przepustnica sie zamkneła

albo sie nie zamyka z powodu brudu

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
nie zrozumiales mnie normalnie przy rozgrzanym silniku mam ok 600 obr, a tak jest ok 1000 nie 1. potencjometr mialem przed 4 miesiacami czyszczony bo wyskoczyl blad i po czyszceniu dzialal wporzadku
Opublikowano

skrzynia manualna, silnik M52 tak jak napisales.

ja jednak stawiam na przepustnice, czyscilem ja przed 4 miesiacami, bo mi wyskoczyl blad ASC i EML, komputer zapisal blad przepustnicy. bo przeczyszczeniu jak pisalem 4 miesiace spokoju, a dzisiaj to samo ten sam blad, jade do serwisu niechmi podepna go jeszcze raz pod komputer jak wyjdzie blad przepustnicy to kupuje nowa i po sprawie. dan znac.

Opublikowano
niestety w sobote w szczecinie trudno znalezc pracujacych mechanikow. podjechalem do aso, komputer 200 zl :shock: nawet sie nie pozegnalem. spytalem o nowa przepustnice prawie 1.900 zl. no to mam klopot
Opublikowano

no itak jak pisalem wczesniej nie dalo inaczej rady. zostal poraz kolejny podpiety pod kompa i tym razem przepustnica nie dawala sygnalu zwrotnego do komputera tzn. nie dawala znac w jakiej jest pozycji. sama przepustnica 1.860 zl. :mad2: przejechalem 800 km i na razie nic wiec mam wielka nadzieje ze to na pewno ten problem.

pozdrawiam