Skocz do zawartości

320i problemy z gazem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem, że po przełączeniu na gaz auto czasami muli, ekonomizer wskakuje na 30 litrów, gaz w podłodze, a on nie chce iść, czasami uda się to jakoś przegonić na niższym biegu- kręcąc go wysoko i tak jakby puszcza, ale jeżeli to nie pomaga to przeważnie pomaga odłączenie akumulatora na ok minute... gaz sekwencja.

o co chodzi? miał może ktoś podobny problem? proszę o pomoc

Opublikowano
To nie forum dot. instalacji gazowych. Jedź do gazownika!

:cool2: :cool2:

Opublikowano
  • Autor
myślałem że na tym forum można poruszać wiele tematów, i że może ktoś miał podobny problem, więc mógłby pomóc, w mojej okolicy jest tylko jeden gazownik i niezbyt dobry.. Może znacie jakiegoś dobrego gazownika w okolicach trójmiasta?
Opublikowano
A jak stoisz z. wmiana filtrow fazy lotnej i cieklej?Moze _apchane
Opublikowano
WItam. Kolego w mojej e36 320i (sekwencja) miałem podobnie. Pomogła wymiana filtrów od gazu. Pozdrawiam!
Opublikowano
  • Autor

aha, ten co jest na reduktorze sprawdzałem, i powoli muszę go zmienić, ale ten drugi czyli fazy lotnej, to dopiero stąd się o nim dowiedziałem, oczywiście występuje u mnie, ale nie myślałem że jest taki ważny

jaki w takim razie najlepiej kupić filtr fazy lotnej?

Opublikowano
  • Autor
Wymieniłem oba filtr, ale problem nadal się pojawia. Zaobserwowałem coś jeszcze, mianowicie to że dzieje się to po uzyskaniu temperatury roboczej, przełączam na gaz gdy wskazówka wyjdzie za niebieskie pole i do osiągnięcia temperatury roboczej jest ok, ale gdy już ją osiągnie to zaczyna wariować i ma tak aż do momentu mocnego przegazowania. :|