Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wygląda fachowo

flansza adaptacyjna na skrzyni wygląda dobrze profesionalnie

panowie mają pewnie jakąś frezarkę tokarkę więc dorabianie łap flansz i misek będzie dla nich proste i dobrze wykonane (nie rzeżbione w głanie szpachlą i gumówką) gdybym miał tyle keszu brałbym tą V8 do mojej e 46 !!!!

ciekawy jestem skąd biorą motory pewnie z angolandu

jeśli cię stać na taki swap to 10 000 wydaje się nieduża kwotą znajdż auto np za 25k( e 46 bez motoru plus swap ) z V8 gotowe do driftu

BMW E46 320i
Opublikowano

Mówisz kolego że 10k zł to nie dużo jak na taki swap, a w tych pieniądzach nie da rady uturbić np. m50b28?

Akurat rzuciłem takie pytanie w innym temacie, właśnie się wacham między w/w opcją a Swapem u tych na samej górze.

Opublikowano
dla mnie 10k to dużo i na pewno uturbisz w tej cenie pisałem że 10k to mało bo sam silnik to ze 6k będzie kosztował
BMW E46 320i
Opublikowano

czytałem coś na temat kompresorów z mercedesa m62 czy coś takiego

to bym wzioł pod uwagę kompresor łatwiejszy w montażu i żywotniejszy

BMW E46 320i
Opublikowano
Dzwoniłem to powiedzieli ze jak bede sie decydował to za 9 zrobią. Nie ustaliłem tylko czy mozna zostawić swój silnik i czy np. opuszczą coś na skrzynie bo ja akutrat taką mam... Wszedzie gdzie nie dzwonie to słysze panie za 15 tyś zrobimy a tu chcą sporo mniej...
Opublikowano
pisałem że to niedużo może mają znajomych w UK i ściągają tanio silniki dlatego są niedrodzy jak masz park maszynowy podnośniki kanały narzędzia i doświadczenie to taki swap idzie jak po maśle sam wiem pracuje jako mechanik tyle że naprawiam i modernizuje maszyny i wiem że dużo spraw nie do rozwiązania dla laika jest pesteczką dla fachowca !!! spróbuj po negocjować może oddadzą Ci Twój silnik to możesz go pchnąć i część keszu Ci się zwróci i skrzynie też masz to w tej cenie dogadaj się i przerób przekładnie kierowniczą do driftów :norty: (czasem tak jest że mechaniorzy nie chętnie rozstają się z keszem bo np "ja mam skrzynie i musi być taniej " więc powiedz "mam skrzynie zachowajcie swoja ale w cenie dodatkowo przeróbcie maglownice" spróbuj możesz tylko zyskać :cool2: a cena 9 k jest dla mnie ok pod warunkiem że oddają auto "pod klucz" a nie np: dorób sobie jeszcze uchwyty na chłodnicę i pozalewaj olejami płynami itp.
BMW E46 320i
Opublikowano
Kolega radecki dobrze mówi, ja z nimi się kontaktowałem i nie ma problemu, są bardzo elastyczni w kwestii kasy. W tej kwestii. Za 10k są wszystkie graty a silnik skrzynia i wszystko z Twojego auta zostaje dla Ciebie. Więc jak się sprzeda graty to z dwujak można jeszcze urwać, a chłopaki robią wszystko, magiel i dyfer robią za 1200zł więc za dyszkę można mieć niezły driftowuz na początek, potem małem mody i można mieć 350 i 480 Km/Nm.