Skocz do zawartości

SWAP 4,4V8 Fachowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/bmw-e36-v8-286-km-400-nm-drift-lub-2-8-i1908809362.html

Być może to nie ten dział za co ew.Przepraszam ale mam pytanie czy ktoś z was korzystał lub zna panów z linku wyżej ?

Jestem zainteresowany ich usługą ale w dobie dzisiejszych "fachowców" chciałbym się dowiedzieć czy ci panowie wiedzą co robią...

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Przetrzyj drogę :wink:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Witam, w zasadzie też mnie zaciekawił ten link, kontaktowałeś się z nimi?
Opublikowano

wygląda fachowo

flansza adaptacyjna na skrzyni wygląda dobrze profesionalnie

panowie mają pewnie jakąś frezarkę tokarkę więc dorabianie łap flansz i misek będzie dla nich proste i dobrze wykonane (nie rzeżbione w głanie szpachlą i gumówką) gdybym miał tyle keszu brałbym tą V8 do mojej e 46 !!!!

ciekawy jestem skąd biorą motory pewnie z angolandu

jeśli cię stać na taki swap to 10 000 wydaje się nieduża kwotą znajdż auto np za 25k( e 46 bez motoru plus swap ) z V8 gotowe do driftu

BMW E46 320i
Opublikowano

Mówisz kolego że 10k zł to nie dużo jak na taki swap, a w tych pieniądzach nie da rady uturbić np. m50b28?

Akurat rzuciłem takie pytanie w innym temacie, właśnie się wacham między w/w opcją a Swapem u tych na samej górze.

Opublikowano
dla mnie 10k to dużo i na pewno uturbisz w tej cenie pisałem że 10k to mało bo sam silnik to ze 6k będzie kosztował
BMW E46 320i
Opublikowano

Dla mnie też dużo ale zastanawiam się co lepiej zrobić jeśli chodzi o stosunek osiągi/ceny:

swap czy turbo do mojej jednostki

Opublikowano

czytałem coś na temat kompresorów z mercedesa m62 czy coś takiego

to bym wzioł pod uwagę kompresor łatwiejszy w montażu i żywotniejszy

BMW E46 320i
Opublikowano
  • Autor
Dzwoniłem to powiedzieli ze jak bede sie decydował to za 9 zrobią. Nie ustaliłem tylko czy mozna zostawić swój silnik i czy np. opuszczą coś na skrzynie bo ja akutrat taką mam... Wszedzie gdzie nie dzwonie to słysze panie za 15 tyś zrobimy a tu chcą sporo mniej...
Opublikowano
pisałem że to niedużo może mają znajomych w UK i ściągają tanio silniki dlatego są niedrodzy jak masz park maszynowy podnośniki kanały narzędzia i doświadczenie to taki swap idzie jak po maśle sam wiem pracuje jako mechanik tyle że naprawiam i modernizuje maszyny i wiem że dużo spraw nie do rozwiązania dla laika jest pesteczką dla fachowca !!! spróbuj po negocjować może oddadzą Ci Twój silnik to możesz go pchnąć i część keszu Ci się zwróci i skrzynie też masz to w tej cenie dogadaj się i przerób przekładnie kierowniczą do driftów :norty: (czasem tak jest że mechaniorzy nie chętnie rozstają się z keszem bo np "ja mam skrzynie i musi być taniej " więc powiedz "mam skrzynie zachowajcie swoja ale w cenie dodatkowo przeróbcie maglownice" spróbuj możesz tylko zyskać :cool2: a cena 9 k jest dla mnie ok pod warunkiem że oddają auto "pod klucz" a nie np: dorób sobie jeszcze uchwyty na chłodnicę i pozalewaj olejami płynami itp.
BMW E46 320i
Opublikowano
Kolega radecki dobrze mówi, ja z nimi się kontaktowałem i nie ma problemu, są bardzo elastyczni w kwestii kasy. W tej kwestii. Za 10k są wszystkie graty a silnik skrzynia i wszystko z Twojego auta zostaje dla Ciebie. Więc jak się sprzeda graty to z dwujak można jeszcze urwać, a chłopaki robią wszystko, magiel i dyfer robią za 1200zł więc za dyszkę można mieć niezły driftowuz na początek, potem małem mody i można mieć 350 i 480 Km/Nm.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
10k za tego typu swap to bardzo dobra cena.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań