Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem sie podzielicswoim spostrzezeniem ktore utrudnia mi komfort jazdy na gazie, mianowicie kiedy zapalam auto obecnie kiedy jest zimno tzn powiedzmy na mrozie czy powinienem rozgrzac je nieco na postoju czy też moge od razu jechac, bo zauważyłem ze od razu ruszam on po po pewnym czasie nagrzewajac sie przelączy misie na gaz, jednak czuje jakby byl strasznie slaby i ze zre duzo gazu i czasami nawet cos zapiszczy, wiec CZY NALEZY GO TROCHE POTRZYMAC NA POSTOJU CZY MOZNA OD RAZU JECHAC nie szkodzacprzy tym ani instalacji ani silnikowi, dodaje ze nie mam sekwencji ale gaz tej nowszej drugiej generacji z urzadzeniem imitujacym lambde itd wiecie co mma na mysli nie zman sie na tm dokladnie zeby wyjasnic ??
Opublikowano
Zapomnialem dodac ze jest to ten rodzaj instalacji przełączanej obrotami silnika no chyba ze jest zupelnie zimny to trza go rozgrzac i w tym problem czy nalezy to robic na postoju czy mozna po prostu jechac i koniec:/
Opublikowano
Nie wiem jaka dokładnie temperatura ale wiem że latem wystarczy ze przycisne powyzej 2000 obrotów...teraz zima musi sie rozgrzacd do pewnej temperatury i dopiero jak przycisne ponad 2000 obrotow,ale nie wiem jaka dokladnie temperatura , zauwazylem jednak ze teraz jak rozgrzewam go na postoju na luzie chwilke to on spokojnie chybalapie odpowiednia temp. i poxniej nie skacze ale jak od razu jade i nawet ja ksie juz rozgrzeje to zaczyna skakac