Skocz do zawartości

330d Kopci na czarno, dużo pali, brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moją E46 330d automat.

Dużo pali tj. tryb mieszany ok 13 litrów

Kopci na czarno

Wydaje mi sie że jest słabsza i przy ok 180 km/h brak mocy - wyciaga max 200km/h

Dodam, że wszystkie wtryski są ok, błędów żadnych nie ma.

Opublikowano
bo nie ma powietrza. Do sprawdzenia cisnienie doladowania, szczelnosc dolotu, czujnik BOOST do czyszczenia, zawor AGR do czyszczenia i sprawdzenia, do sprawdzenia rowniez przeplywka. Czy auto bylo podpinane pod komputer?? odczyt pamiecia diagnostycznej + live data.
Opublikowano
Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na elektrozaworki i wężyki podciśnień, dodatkowa sprawdź odmę. Po za tym trzeba zrobić wszystko dokładnie tak jak Yoszi napisał :cool2:
Opublikowano
Po ustaleniu wynika że powietrza jest ok, turbina działa ok, przeplywomierz ok, ominięcie zaworu EGR - nie ma poprawy. Jaka jeszcze może być przyczyna, może być przyczyna np skrzyni biegów?
  • 3 lata później...
Opublikowano
Sprawdzilbym gumowe rury idace od turbo do IC i od IC do EGR, wystarczy male pekniecie a jak spuchnie to powietrze ucieka. Generalnie jak wali na czarno to ma raczej za malo powietrza, jesli sprawdziles wszystko i przewody itp sa ok, to raczej szukalbym problemu w programie, gdyz sam mowiles ze jest po chipie.