Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdeczne!

Problem polega na tym że 4 dni temu założyłem instalacje gazową na śrube w E30 320i i jest tragedia :(

Auto strzela tak często że o jeździe na gazie nie ma prawie mowy, pierwszy strzał miałem już po przejchaniu 50 m od zakładu gdzie robili mi gaz. Wróciłem tam i gość powiedział żebym wymienił przewody WN i świece. Swiece od razu wymieniłem na NGK ZGR5A ale zero poprawy. Przewody już zamówiłem ale będą dopiero gotowe koło czwartku(cena 200zł) Teraz pytanie czy to wina przewodów? Czy jak wymienie te przewody to będe mógł wkońcu jeździć oszczędniej?

Dodam jeszcze że auto na benzynie chodzi idealnie a przewody które teraz mam to BERU.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. :search:

2. kupiłeś taniznę... to się martw

3. nie daj się dymać gazownikom, gaz nie ma prawa strzelać non-stop

4. niekoniecznie może to być wina przewodów, skoro po wymianie świec masz nadal taką tragedię (zobacz sobie w nocy, czy masz Las Vegas pod maską)

Kai
Opublikowano
1. :search:

2. kupiłeś taniznę... to się martw

3. nie daj się dymać gazownikom, gaz nie ma prawa strzelać non-stop

4. niekoniecznie może to być wina przewodów, skoro po wymianie świec masz nadal taką tragedię (zobacz sobie w nocy, czy masz Las Vegas pod maską)

Instalacja jest I generacji bo w moim aucie nie ma sondy ani kata, pod maske w nocy patrzyłem i nie ma tam żadnej dyskoteki, nic nie iskrzy i wszystko jest ok. Jeśli to nie przewody to co może być nie tak?

Powtórze jeszcze raz że auto na benzynie chodzi idealnie, odpala zawsze za pierwszym i nic nie przerywa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zmien gazownika na takiego ktory poprawnie wyreguluje ci skald mieszaniki

No, to w takim razie Ci już viggen podpowiedział rozwiązanie...

Kai
Opublikowano

Bardzo dziękuje za rady byłem właśnie u gazownika i wzbogacił mi mieszanke i teraz chula jak należy bez żadnych strzałów. Obroty na luzie się troche podniosły (1100-1200) ale wdocznie tak musi być

Jeszcze raz dziękuje

Pozdrawiam Lukasz_S