Skocz do zawartości

520I Raz chodzi raz nie !! pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem nowy na forum wiec jak cos zle napisze to nie zwracajcie na to uwagi... nabylem Betoniarke e39 520i vanos z sekfencja stag 300plus . moj problem jest taki , jadac autem nagle zgaslo na gazie , sprobowalem na benzynie niestety tez zero reakcji. Po zakupie auta czyscilem przeplywke z tego wzgledu po tej usterce ktora mi sie przytrafila postanowilem pojechac na kompa ,,,wiadomka ze blad przeplywki byl pokazany poniewaz ją odlaczalem. ale wykazalo tez inne bledy takie jak niski stan benzyny ,czujnik temperatury silnika , i elektryczny zaplon benzyny lub cos w tym stylu, po resecie zostalo tylko elektryczny zaplon benzyny i czujnik temperatury silnika, w chwili obecnej moja betoniarka odpala na gazie i na benzynie raz chodzi 30 minut raz minute a raz nawet wogole nie odpali podkresle ze gdy juz ma gasnac to najpierw zaczyna falowac obrotami a pozniej zgasnie dodatku potrafi szczelac z rury itp, pompa chodzi slychac bezpieczniki wszystkie dobre . paliwo zalane wszystko git auto nie chodzi. z tego co pamietam to auto chodzilo gdy czujnik temperatury juz sie pokazywal na kompie.. co to moze byc ?? przepustnica ?? filtr paliwa ?? kable ?? swiece?? prosze o pomoc z gory dzieki
Opublikowano

moze pamietasz jak to sie nazywało dokładnie moze byc w wersji angielskiej i jakis nr

elektryczny zaplon benzyny

samochod ci gasnie tylko na biegu jałowym czy tez podczas jazdy

na rozgrzanym silniku czy na zimnym ?

1 podejrzenia cewka

2 czujnik połozenia wału

przydalby sie ten bład a dokładnie kod usterki

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
dzis pojade na kompa i przepisze dokladnie i wkleje tu . a moze kupie interfejs bo to koszt w granicach 80zl a kazde podpiecie pod kompa u machera to 50zl wiec nie czas... cewka raczek odpada na kompie wogole jej nie pokazalo , i pozatym wydaje mi sie ze auto by wogole nie odpalalo jakby cewka padla jak myslisz ?