Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam i letnia i zimowa zmiane dywanikow BMW. Wlasnie wczoraj wymienialem. Zdecydowanie polecam. Idealnie dopasowane.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
potwierdzam, dywaniki PETEX sa OK, kupilem nastepne do X5

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
Ja mam i letnia i zimowa zmiane dywanikow BMW. Wlasnie wczoraj wymienialem. Zdecydowanie polecam. Idealnie dopasowane.

Witaj dandanio, podzielam Twoje zdanie, że oryginały są super ale kosztują (~125 USD) cztery razy tyle co zamienniki , co w przypadku zwykłej gumy nie ma uzasadnienia finansowego.

A ile zapłaciłeś za swoje? Napisz Polaczki się zapienią :evil: i ja również.

Edytowane przez wodzik2
Opublikowano
Witajcie,

Czy ktoś z Was kupował poza BMW dywaniki gumowe i/lub matę do bagażnika?

Np. na allegro jest kilka rodzajów dywaników, które różnią się kształtem... czy coś możecie polecić

P.S. X3 z automatem.

Ja kupiłem coś takiego do bagażnika

http://allegro.pl/bmw-x3-ii-f25-od-2010-bagaznik-mata-ochronna-i1826490209.html

Bardzo dobra i dobrze dopasowana do bagażnika

Opublikowano
A tyle zapłaciłem za swoje? Napisz Polaczki się zapienią :evil: i ja również.

Heh, to kwestia $60 za przednie, troche wiecej za tylne, cos kolo $100 za bagaznikowa z tym smiesznym pudelkiem i jakos troche taniej za letnia zmiane. I mam te zwykle gumowe, nie te dopasowane. Jak szukalem swoich, znalazlem firme Weathertech, robi dosc ciekawe chodniczki.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Witam Was,

ja kupiłem oryginalną matę gumową do bagażnika ze składaną skrzynką. Posiada również folię zabezpieczającą krawędź załadunkową/zderzak. Co do dołączonej do zestawu BMW rozkładanej skrzyneczki to oceniam ją średnio ;) Jej boki sklejane na rzep nie przylegają idealnie. Mata dopasowana jest idealnie (nie ma wyprofilowanego boku do głębokiego schowka po prawej stronie bagażnika).

Zastanawiałem się nad tą, którą kupił K&K, ale ona nie ma foli zabezpieczającej przy ładowaniu większych gabarytów do bagażnika. Przemawia za nią o ponad 3 x niższa cena ;) Kolega kupił sobie matę tej firmy do innego modelu i jest zadowolony.

Co do dywaników to w poprzednim BMW miałem Petex i byłem zadowolony. Są dopasowane. Żona w swoim miała oryginalne i nikt mi nie powie, że nie ma różnicy - rzepy od spodu, idealne spasowanie, jakość gumy - kwestia tylko czy warto za to dopłacać 4 razy tyle ;)

Dywaniki Rigum wydają się jakościowo podobne do Petex, ale ich nie testowałem. Ich o 4 x niższa cena zachęca do zakupu i wypróbowania :D

Opublikowano
Witam Was,

ja kupiłem oryginalną matę gumową do bagażnika ze składaną skrzynką. Posiada również folię zabezpieczającą krawędź załadunkową/zderzak. Co do dołączonej do zestawu BMW rozkładanej skrzyneczki to oceniam ją średnio ;) Jej boki sklejane na rzep nie przylegają idealnie. Mata dopasowana jest idealnie (nie ma wyprofilowanego boku do głębokiego schowka po prawej stronie bagażnika).

Zastanawiałem się nad tą, którą kupił K&K, ale ona nie ma foli zabezpieczającej przy ładowaniu większych gabarytów do bagażnika. Przemawia za nią o ponad 3 x niższa cena ;) Kolega kupił sobie matę tej firmy do innego modelu i jest zadowolony.

Co do dywaników to w poprzednim BMW miałem Petex i byłem zadowolony. Są dopasowane. Żona w swoim miała oryginalne i nikt mi nie powie, że nie ma różnicy - rzepy od spodu, idealne spasowanie, jakość gumy - kwestia tylko czy warto za to dopłacać 4 razy tyle ;)

Dywaniki Rigum wydają się jakościowo podobne do Petex, ale ich nie testowałem. Ich o 4 x niższa cena zachęca do zakupu i wypróbowania :D

Co do dywaników, to ja także kupiłem ori i naprawdę są ok, to jest jednorazowy wydatek także cena nie powinna być przeszkodą. Dużym plusem są rzepy które idealnie trzymają dywaniki

Jeżeli chodzi o krawędź załadunku to zakupiłem listwę ochronną ze stali nierdzewnej i wygląda nie źle, co więcej już się przydała podczas ładowania zakupów.

• Moderatorzy
Opublikowano

Co do dywaników, to ja także kupiłem ori i naprawdę są ok, to jest jednorazowy wydatek także cena nie powinna być przeszkodą. Dużym plusem są rzepy które idealnie trzymają dywaniki

Jeżeli chodzi o krawędź załadunku to zakupiłem listwę ochronną ze stali nierdzewnej i wygląda nie źle, co więcej już się przydała podczas ładowania zakupów.

A gdzie i za ile kupiłeś tę listwę? Sam ją montowałeś?

Opublikowano

A gdzie i za ile kupiłeś tę listwę? Sam ją montowałeś?

viewtopic.php?f=131&t=168821

Tam jest link do strony gdzie gość sprzedaję takie nakładki.

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja kupiłem coś takiego do bagażnika

http://allegro.pl/bmw-x3-ii-f25-od-2010-bagaznik-mata-ochronna-i1826490209.html

Bardzo dobra i dobrze dopasowana do bagażnika

Czy Twoja mata też tak niemiło pachnie?

Kupiłem dokładnie taką samą i niezbyt mnie zachwyca (materiał + zapach).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Szczerze polecam. Bez gumowego zapachu, dobrze spasowane. 1/4 ceny tych z logo BMW.

tez kupiłem coś podobnego,ale nie wiem jak to przymocować do podłogi,te wkręty są za krótkie :cry:

Jak rozwiązaliście ten problem :?:

Opublikowano
U mnie nie ma problemu :norty: bo nie mam w podłodze miejsca na kołki... welurowe dywaniki były mocowane na rzeczy.

Niemniej nie widzę problemu bo te które kupiłem są tak dopasowane, że w ogóle się nie przesuwają.

Tez położyłem je luzem,a te rzepy można swoja droga odkręcić i pod spodem są wkręty,ale jak już pisałem śruby są za krótkie i dałem spokój :mrgreen: