Skocz do zawartości

Problem skrety i doswietlania dynamic xenon e61 LFT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem od dosc dluzszego czasu z moimi swiatlami otoz kiedy padl mi balast w moim prawym swietle . Znalazlem balast ktory to zalozylem do lampy no i lampa swieci prawidlowo tyle ze komputer rozlacza calkowice doswietlania i dynamike swiatel.

Po podlaczeniu do kompa i przeprowadzeniu testow wszystko smiga tyle ze jak skrecam w prawo kierwnica to lampy skrecaja z lewo no i na odwrot ? dziwne to

Po odlaczeniu komputera oczywiscie wszystko przestaje dzialac .

Balsat ktory kupilem zapewniano mnie ze pasuje no i owszem tylko ze ten balast jest bez zadnych naklejek totalnie czysty wiec ciezko stwierdzic czy to jest rzeczywiscie o takich samych numerach co stary.

Czy mislicie ze balast moze powodowac to zjawisko ? nie mam innego do zamiany zeby sie przekonac wiec nie bardzo chce mi sie kupowac taki sam zeby stwierdzic ze to nie pomoglo ?

Czy ktos mial taki juz problem no i czy balast moze to powodowac?

Dziekuje serdecznie

Opublikowano

Może SMC Ci się "rozkodowało". Warto było by na nowo zakodować prawe i lewe SMC.

Rozumiem, ze jak w lewo skręcisz to lampy ida w prawo , a jak w prawo skręcisz to lampy w lewo idą? Bo jak tak to zamień miejscami SMC.

Opublikowano

Niestety nie bardzo wiem co to jest to SMC prosze o pomoc

Odnosnie skretow to dzialaja tylko jak jest podlaczony pod komputer no i objaw jest wlasnie taki ze skrecam kierownica w lewo to swiatla skrecaja w prawo no i to samo z druga strona ale zaraz po odlaczeniu od komputera przestaje dzialac.

Kiedy to bylem w BMW czestochowa panowie stwierdzili ze mam zepsuta cala lampe wiec zamowilem druga wsadzilem moje sterowniki no i efekt taki sam , przelozylem z powrotem moja lampe no i pozostalem z jedna lampa zapasowa he he

Wtedy to szukalem pomocy w internecie no i wpadlem na to ze moze balast . Pojechalem do firmy kupilem zalozylem no i przez moment nie chciala odpalic ale maglujac przelacznkiem swiatel uruchomilem ja wiec niby wszystko bylo ok . Pozniej co jakis czas nie zapalala sie od razu itp. Teraz pali od pierwszego ale niestety nie dzialaja te fantastyczne dodatki :)

Dziwne jest to , no ale jakby pomoglo to programowanie to super tylko kto by to mogl to zrobic? Niestety nie mieszkam w polsce wiec sprobuje tutaj w londynie albo jak bede w polsce bo to fajny dodatek mozna oczywiscie zyc bez tego ale jak sie ma to super by bylo jakby dzialalo no nie

Czy Balast moze powodowac to zjawisko ?

Dzieki

Opublikowano
smc to wlaśnie te sterowniki które przełożyłeś do nowych lamp. Przetwornica, balast nie powinna powodować takich problemów, chyba że jakoś sieje i zakłóca, ale mał prawdopodobne. Można by sprawdzić z innym lub spróbować obciążyc układ czymś zamiast przetwornicy i zobaczyć jak sie zachowuje