Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema! jestem nowy i mam problem...potrzebuje takiej małej plastikowej śrubki, która znajduje się obok wlewu do chłodnicy...tzw.odpowietrznik.Gdzie mógłbym coś takiego znaleźć, jestem z Zielone Góry zaznaczam,znacie jakies serwisy albo sklepy z auto częściami lub moze auto-szrtoty w okolicy Zielone Góry gdzie mógłbym to znaleźć?? Będę bardzo wdzięczny za pomoc:D :twisted: _E318 rocznik 1987_ :twisted:
Opublikowano
Taka srubka do E36 w ASO kosztuje 8zl. Nie wiem czy w Zielonej Gorze jest ASO, ale pewnie cos znajdziesz. Aha, nie kupuj tego na zlomie - pizgnie Ci kiedys w trasie i bedziesz klal na czym swiat stoi. ;)
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
Ja osobiście też urwałem ten korek :D ale bez problemu dostałem koreczek w serwisie BMW za całe 7,50zł :wink:
Opublikowano

Witam ponownie!

Mam jeszcze taki problem, że bardzo szybko grzeje mi sie woda w chłodnicy. Znalazłem tą śrubke do odpowietrznika i wymieniłem ją, ale nadal bardzo szybko zagrzewa mi się chłodnica...(mam wlany płyn do chłodnic zimowy). Dzieje się tak tylko przy wolnych obortach silnika. Czy jest jakaś możliwość zniwelowania tego defektu? pozdro!

Opublikowano
Pamiętaj, że normalny stan płynu w chłodnicy jest oznaczony kreską na zbiorniku wyrównawczym, poza tym do odpowietrzenia należy zalać trochę więcej. Spróbuj odpowietrzyć chłodnicę jeszcze raz. Ja u siebie robiłem to kiedyś 3 razy zanim doszło do normy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam ponownie!

Mam jeszcze taki problem, że bardzo szybko grzeje mi sie woda w chłodnicy. Znalazłem tą śrubke do odpowietrznika i wymieniłem ją, ale nadal bardzo szybko zagrzewa mi się chłodnica...(mam wlany płyn do chłodnic zimowy). Dzieje się tak tylko przy wolnych obortach silnika. Czy jest jakaś możliwość zniwelowania tego defektu? pozdro!

Śrubki kup od razu dwie, pierwszej przy wkręcaniu możesz nie wyczuć :)

Jeżeli grzeje się na wolnych obrotach, to może pompa wody się kończyć. Mała wydajność na wolnych obrotach. Drugą rzeczą może być wisko.

Kai
Opublikowano

Ema wszystkim!

Jeszcze nie sprawdziłem waszych propozycji, ale za wszystkie dziękuję. Jutro robie "trasę" i mam nadzieje, że dam rade. Wesołych Świąt! niech moc BMW bedzie z Wami!!! :twisted: